StoryEditorOCM
SportNA ŠALATI

Završnica hrvatskog kupa za mlađe kadete: Zadrani treći!

Piše Ivica Gjergja
21. kolovoza 2020. - 14:08

Na završnici Hrvatskog kupa za mlađe kadete koji je odigran na Šalati u Zagrebu, mlađi kadeti VK Zadra 1952 su bili treći. Generacija igrača 2007. godine i mlađi donijela je i drugo odličje. Naime, oni su u prvenstvu bili drugi. U kup natjecanju prvo mjesto osvojio je Solaris, koji je pobijedio na peterce Primorje. Zadar je pobijedio Opatiju i uzeo treće mjesto.

Kada govorimo o pojedinačnom učinku tada se mora reći da su Zadrani bili jako dobri i da je Ante Donđivić bio drugi strijelac sa 25 postignutih zgoditaka, a Bartol Kšić sa 17 treći, dok je Livio Antić četvrti sa 15.

Susret za treće mjesto:

ZADAR 1952 – OPATIJA 14:9 (1:1, 6:3, 4:2, 3:3)

Suci: Milenković i Eremija.

ZADAR 1952: R. Markulin, Utković, Kulišić 1, Galušić 1, F. Markulin, Duka 3, Donđović 5, V. Antić, Košta 2, Milković, Bajić 1, Radetić, Troskot, L. Antić. Trener: Ivo Rdetić.

OPATIJA: Milulić, grčević, Ban, Kolak 2, Milošević, Dujmioć 3, Banko 1, Domjan, Knežević, Liber 3, Fatović, Sošić, Korić, Ulah. Trener: Dražen Opala.

Zadrani nisu imali dostojan protivnika, zabilježili su visoku pobjedu i zasluženo osvojili treće mjesto u Kup natjecanju.

-Da smo igrali samo završnicu bili bi zadovoljni no mi smo osvojili i odličje, pa je tim veći naš uspjeh u prvenstvu. Nešto malo je u našoj igri nedostajalo, po meni odigrali smo nešto slabije nego prvenstvo, no raduje da smo do medalje imali u skupini sve četiri pobjede, a također i u borbi za treće mjesto. U polufinalu smo od Riječana izgubili za jednu loptu. Svim mojim dečkima čestitam na osvojenom trećem mjestu, kazao je trener Ivo Radetić.

19. travanj 2024 19:39