StoryEditorOCM
SportHNK ZADAR

Želimir Terkeš: Spremni smo za kvalifikacije - nema kalkulacija: želimo Treću ligu!

Piše Zadarski.hr
19. lipnja 2021. - 08:43

Momčad sa Stanova trijumfalno je zaključila natjecanje u Prvoj županijskoj ligi, a sezonu će završiti kvalifikacijskim utakmicama za plasman u Treću HNL Jug. Ždrijebom je određeno da će HNK Zadar u polufinalu kvalifikacija igrati s Metkovićem, prvakom iz

Dubrovačko-neretvanske županije. Prva utakmica bit će u Metkoviću u nedjelju, 20. lipnja 2021., objavio je HNK Zadar.

- Mi smo spremni za tu utakmicu, kao i za sve poslije nje. Nakon što je završilo natjecanje u Prvoj županijskoj ligi radili smo i na oporavku, osvježenju momčadi, ujedno se i strateško-taktički pripremali za kvalifikacije - govori Želimir Terkeš, trener.

Ova sezona donijela je puno utakmica, puno nastupa, pa onda i poneku poteškoću.

- Kad govorimo o sportskoj formi nije bilo baš jednostavno jer je bilo odgoda, dugih razdoblja bez službenih utakmica, onda je uslijedio niz igranja dviju utakmica tjedno, ali sve smo to uspješno prošli. U ovom trenutku imamo samo jednoga igrača, Josipa Anića, koji još nije spreman za nastup jer se oporavlja od jedne ozljede, a svi drugi na broju su.

Što se može reći o vašem suparniku Metkoviću?

- Pobjednici su Dubrovačko-neretvanske županije i to treba poštivati. U svojim redovima imaju niz zanimljivih igrača. Prvi cilj u kvalifikacijama jest plasirati se u finale.

- Pred nama je 90 minuta u Metkoviću. Ono što je naš cilj za tu utakmicu jest pozitivan rezultat prije uzvrata u Stanovima.

Hoćete li igrati izrazito napadački ili...?

- Uvijek ističem da je naš stalni cilj igrati svoju igru. Nećemo ništa kalkulirati.

Jeste li već definirali početni sastav?

- Više-manje jesmo. Bitno je da su svi koji su na raspolaganju motivirani, zdravi i unatoč što je kraj sezone, fizički spremni.

Jedan od klupskih ciljeva postavljenih prije početka ove sezone jest i plasman u Treću HNL Jug.

- HNK Zadar želi ostvariti kontinuitet željenih natjecateljskih postignuća prve momčadi. Kvalifikacije za trećeligaški stupanj

natjecanja istinski su izazov i prilika da klub kao takav u sljedeću sezonu ima seniore u trećeligaškoj konkurenciji - zaključio je Želimir Terkeš.

Uzvratna utakmica HNK Zadar i Metkovića na rasporedu je u srijedu, 23. lipnja u 18 sati na igralištu u Stanovima.

16. travanj 2024 17:17