StoryEditorOCM
SportSUSRET U PROLAZU: VRATAR ŠIME ŽILIĆ ČIJE VRIJEME TEK DOLAZI

Žilić: „Idem korak po korak, a svoj cilj znam!"

Piše Ivica Gjergja
7. studenog 2019. - 14:25
Šime zilic

Jedna poznata stara poslovica kaže kako plod ne pada daleko od stabla. Pravi je primjer za to i junak ove priče vratar NK Velebita iz Benkovca, Šime Žilić.

Naime, on je naslijedio oca i strica u nogometnim vodama; to mu je jednostavno u krvi. Jedan je delegat na nogometnim utakmicama, a drugi je sudac, no oboje su prošli i kroz aktivno nogometno razdoblje, odnosno igrali za brojne klubove.

Šime je mladi vratar, rođen 1999. godine, no mnogo toga je prošao od svoje sedme godine kada je krenuo trenirati u NK Arbansima, da bih nakon toga uzeo „jedinicu” kod trenera Marina Šokote. Ubrzo su prepoznali njegov talent te je prešao u NK Zadar. Brigu o njemu vodili su treneri Ante Džaja i Niko Matković. Šime jako dobro napreduje i razvija se, a jednom nam je prilikom njegov sadašnji trener, Šime Sikirić, za njega rekao:

- Vidim kako Šime upija apsolutno sve što mu se kaže i pokaže. A upravo je to ono što je jednom vrataru potrebno, da sluša. Uvjeren sam da je pred njim velika vratarska budućnost. Stasom je pravi vratar ( Šime je visok 195 cm), a znamo svi da uz fizičke predispozicije, jedan vratar mora biti uporan, marljiv i strastven, a upravio su to njegove karakteristike. Zanimljivo je kako nakon svakog treninga želi još dodatnog rada, tako da nekad ga ostavim samog na terenu. Neka trenira! Jednog dana će mu se to, uvjeren sam, sve vratiti višestruko - kazao nam je trener Sikirić.

Nakon juniorskog staža u NK Zadru Šime je imao lijepu ponudu iz inozemstva, no zadesio ga je peh: ozljeda koja ga je na nekih šest mjeseci izbacila iz „igre”. Morao se rehabilitirati i izliječiti.

Za sada je sve u najboljem redu, pa su mu se ponovo javili iz klubova iz Slovenije i Zagreba. Čak je bio krenuo trenirati u NK Španskom, s trenerom Zoranom Vukelićem, no zov doma je bio jači te se ubrzo vratio Sabunjaru, da bi sada zavšio u NK Velebitu.

- Prosudili smo da je za mene najbolje i najvažnije da branim, da imam dobru minutažu i da je zdrava sredina u kojoj se mlad vratar može razvijati. U Velebitu mi je divno, treniram, branim, a što mi više kao vrataru treba?! Strpljiv sam, doći će i moje vrijeme, zato idem korak po korak ka višoj razini. Ciljeve imam: braniti u prvoj ligi i u nacionalnom dresu. Trenutno sam fokusiran na rad s trenerom Šimom Sikirićem koji mi u svemu odgovara i vjerujem da ćemo brati uspjeh za uspjehom - kratko nam je kazao Šime.

Šimi samo možemo poželjeti sve najbolje u njegovoj mladoj vratarskoj karijeri!

 

20. travanj 2024 12:57