StoryEditorOCM
SportDRUŽENJE KOŠARKAŠICA

Zlatna medalja i vreća puna uspomena za KK Pakoštane u Jazinama!

Piše KK Pakoštane
12. ožujka 2024. - 17:41

Međunarodna košarkaška krovna organizacija FIBA pokrenula je prije nekoliko godina, u suradnji s nacionalnim košarkaškim savezima, projekt "Her World Her Rules" s osnovnim i jedinim ciljem popularizacije košarke kod djevojčica u dobi od 6 do 15 godina.

Projekt je proteklog vikenda predstavljen u zadarskom hramu košarke, dvorani Jazine, a program su organizirali i proveli Hrvatski košarkaški saveza, Košarkaški savez Zadarske županije i Ženski košarkaški klub Škabrnja.

Djevojčice iz klubova s područja Zadarske županije, među kojima i članice KK Pakoštane, su bile podijeljene u dvije dobne skupine (6-10 i 11-15 godina) te su demonstrirale svoja košarkaška znanja i sposobnosti, a sve pod budnim okom trenerice Ane Vrsaljko.

Posebno zanimljiv dio dvosatnog programa bili su natjecateljski zadatci. U igri "izbacivanja" pobijedila je Sara Ormanec iz KK Pakoštane koja se, na ponos suigračica Ive Stojanov te Lorene i Natalije Krpeta i trenera Dinka Mandića, kući vratila sa zlatnom medaljom.

‘Odaziv je bio više nego zadovoljavajući. Bilo je tu djevojčica iz cijele županije. Drago nam je da smo s našim članicama iz druge dobne skupine bili dio ovog projekta. Sve pohvale organizatorima koji su se pobrinuli da djeca ne ostanu ni gladna ni žedna i da kući ne ode praznih ruku jer sve su djevojke dobile prigodne poklone. Hvala im na pozivu i vidimo se i sljedeće godine‘, rekao je Mandić koji je ujedno i dopredsjednik KK Pakoštane.

Voditeljica projekta "Her World Her Rules" pri HKS-u je negdašnja hrvatska reprezentativka Branka Vukičević, a uz ambasadoricu druženja u Zadru Anđu Jelavić, izbornicu hrvatske ženske košarkaške reprezentacije, projekt su uveličale brojne poznate osobe iz svijeta košarke uključujući legendarnog Marka Popovića.

28. travanj 2024 15:48