StoryEditorOCM
SportZADARSKI OLIMPIJAC

Zoran Primorac stekao još jednu diplomu u Švicarskoj: ‘Obrazovanje daje priliku sportašima da olakšaju tranziciju u život nakon sportske karijere‘

Piše i. Gjergja
20. rujna 2022. - 14:30

Naš proslavljeni stolnotenisač, sedmerostruki olimpijac i predsjednik ITTF-ove Komisije sportaša, Zoran Primorac, stekao je još jednu diplomu: završio je program MEMOS (Executive Masters in Sport Organisations Management) i tako stekao titulu »executive master«, odnosno magistra za upravljanje sportskim organizacijama.

Svečana dodjela diploma održana je u Lausanni, glavnom gradu Međunarodnog olimpijskog odbora. Primorac je i magistar međunarodnih odnosa i diplomacije, što je završio na Međunarodnom sveučilištu Libertas.

MEMOS program, koji je podržan od strane MOO-a te 12 svjetskih sveučilišta i ima misiju pomoći profesionalcima koji rade u nacionalnim i međunarodnim sportskim tijelima kako bi što uspješnije upravljali svojim organizacijama. On se sastoji od četiri modula - uspješno upravljanje sportskim organizacijama, marketing, upravljanje financijama i društvene mreže. Moduli se odvijaju na nekoliko lokacija i izvode se na tri jezika. Primorac je obranio završni rad na temu „Kako sportaši mogu biti relevantniji unutar svojih sportskih organizacija“ - Međunarodne svjetske stolnoteniske federacije, pod mentorstvom prof. emer. Jean-Loupa Chappeleta sa Sveučilišta u Lausannei.

U 23. generaciji koja je završila ovaj program, Zoran Primorac bio je jedan od ukupno pet olimpijaca, a diplomu mu je uručio Pere Miro, zamjenik glavnog direktora MOO-a, za odnose unutar olimpijskog pokreta i nekadašnji direktor Olimpijske solidarnosti MOO-a. Tom prigodom održano je i svečano potpisivanje olimpijaca na veliki stakleni zid unutar novoizgrađene Olimpijske kuće te im je ujedno dodijeljeno priznanje za promicanje olimpijskog pokreta.

- Iznimno mi je drago da sam završio ovaj prestižni studij te time stekao specifična znanja upravljanja sportskim organizacijama. Mogućnost cjeloživotnog obrazovanja daje priliku sportašima da se dodatno educiraju i tako olakšaju tranziciju u život nakon sportske karijere, kazao je Primorac.

01. svibanj 2024 04:18