StoryEditorOCM
SportČLAN AŠK "ROGOVA" IZ SV. FILIPA I JAKOVA, IVAN PIKUNIĆ:

Županijski cestovni prvak i jedan od najboljih u Hrvatskoj!

Piše Ivica GJERGJA
29. prosinca 2017. - 20:17

Za Ivana Pikunića, člana AŠK Rogovo Sveti Filip i Jakov, trčanje je navika, poriv i način života. On to upražnjava svakodnevno, svoju „dozu“ obvezno odradi, a nakon toga je najzadovoljniji. Tijekom 2017. godine imao je vrlo dobrih i odličnih uspjeha. Iako mu u prva tri mjeseca nije sve išlo kako treba, bio je ozlijeđen, nije odradio zimske pripreme, a kada je „došao sebi“ ubrzo je krenio i na polumaratonu i maratonu no nije imao osobitih rezultata. Odradivši pripreme krenulo ga je, pa je od travnja do prosinca odradio 18. cestovnih utrka u Sloveniji i Hrvatskoj. Navest ćemo one za njega izuzetno važne utrke kao što je pobjeda u Zagrebu na utrci "Volim trčanje" na 5 km u lipnju, pobjeda na županijskom cestovnom prvenstvu na 5 km (prosinac), 5. mjesto na jakoj cestovnoj utrci u Mariboru na 10 km (rujan), istrčanih 43 km na humanitarnoj utcki Wings for life (svibanj), 5. mjesto sa vrlo jake Šibenske utrke na 10 km te utrke "Ivan Starek" u Zagrebu. 

- Moj život je trčanje, tu se osjećam kao „riba u moru“. Važna mi je svaka utrka, da što bolje prođem jer je to finale treninga i rada. Trenutno sam u zimskoj bazi priprema sa puno istrčanih kilometara, spremam se za nastupe u 2018. Želim da mi ova jubilarna 10-godišnja trkačka karijera bude najuspješnija. Glavni cilj proljetnog dijela sezone je maraton u Bratislavi 8. travnja, ali i polu-maratoni u veljači u Splitu te u ožujku u Zagrebu. U tim utrkama nakana mi je istrčati osobne rekorde, priča nam Ivan.

Pored toga imali li još nastupa?

- Kroz sezonu koja je pred nama cilj mi je sudjelovati na dva maratona te četiri polu-maratona i 15 cestovnih utrka do 10 km. Na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske u cestovnom trčanju, polu-maratonu i maratonu ću probati biti među najboljima te uzeti odličje, otkriva Ivan i dodaje:

- U posljednje dvije sezone zahvalan sam Decathlonu Zadar i direktoru Robertu Logozar, a koji mi je generalni sponzor u sportskoj opremi i čiji sam zaposlenik, ali i A.Š.K. "Rogovo" iz Svetog Filipa i Jakova na čelu s Jakovom Baričićem koji me pomaže u financijskom smislu.

02. svibanj 2024 19:18