StoryEditorOCM
SportKUP SENIORA POLUFINALE

Županijski derbi odlučen nakon jedanaesteraca: Primorac bolji od HV Posedarja!

Piše I. Gjergja
11. svibnja 2022. - 21:48

PRIMORAC – HV POSEDARJE na jedanaesterce 4:2 (0:0)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja 400. Sudac: Mateo Erceg (Pristeg). Pomoćnici: Mijić i Žilić.

Strijelci: Jedanaesterci: Kulaš, Katuša, Lazarevski, Šare za Primorac, a Rončević, K. Torbarina za HV Posedraje.

PRIMORAC: Čulin (od 86. Stojanov), Colić, Kulaš, Birkić, Katuša, Bitunjac, Vodopija, Lazarevski, Musa, Mehić (od 19. Šare), Jurišić. Trener: Marko Moravčić.

HV POSEDARJE: Fejzić, Pedišić, Ivandić, Brkić, D. Torbarina, Rončević, Gambiraža, Kevrić (od 62. Knežević), Begonja (od 56. Zdrilić), Jurjević, K. Torbarina. Trener: Darko Vukić.

Derbi utakmica između Primorca i HV Posedarja u svemu je opravdala je očekivanja. Bila je to dobra utakmica u kojoj smo vidjeli borbenost, udarace na gol i driblinge, no nije bilo golova u prvom dijelu. Na samom otvaranju susreta gostujući Vitezovi su u nekoliko lijepih kombinacija i akcija dali do znanja da se u Biograd nisu došli braniti. Tako već u 3. minuti bilježimo prvi pokušaj prema golu, kada su Posedarci dugo „vezli“ sredinom terena da bi ubacili loptu za Pedišića koji je utrčao u kazneni prostor, ali je za korak bio kratak i prigoda je otišla u nepovrat. Uzvratili su domaćini nakon kornera, Vodopija je na nabačenu loptu zakasnio, a Mehić sa nekih 20 metara odapeo - pokraj gola. Respekt imaju jedni i drugi, ali su ipak nešto agilniji domaćini koji stišću. Kada su Biograđani vidjeli da ne mogu proći lopte po sredini terena, Lazarevski je jednu dugu ubacio pred kazneni prostor, lijepo je primio Katuša koji odmah tuče iz prve preko gola, minuta je 21. Samo dvije minute kasnije brzu kontru izveli su gosti, probio je Kevrić, ali se poskliznuo kada je trebao pucati. Žustro, borbeno bez stajanja se igra na jednoj i drugoj strani, a onda bilježimo dobar pokušaj Bitunjca (41. minuta) nakon dobro odrađene akcije Primorca. Koliko su jedni i drugi igrači u susretu govori i podatak da su bar po trojica-četvorica s jedne i druge strane uletjeli u zaleđe od puste želje kako bi postigli zgoditak. Bez zgoditaka je završeno prvo poluvrijeme. Ista meta, isto odstojanje u nastavku. Redaju se poluprigode, no gola nema. Kod domaćih je bila najizrazitija prigoda Vodopije kada je sam išao prema vrataru Fejziću, da bi umjesto da gurne loptu ravno u gol, ona otišla izvan okvira gola. Nakon toga u 58. minuti Kulaš je sve dobro napravio, ali gola nema. Gosti dobro drže sredinu terena i kontrama pokušavaju doći do gola, što im je zamalo uspjelo u 68. minuti kada je Karlo Torbarina lijepo uposlio Zdrilića, ali je vratar Primorca siguran. Kako se primiče kraj, pada ritam igre kod jednih i drugih. Kao da obje momčadi čekaju penale. Iznenada je Rončević jedan odbijanac u smiraj susreta uputio prema gola, no lopta je otišla u gol aut. Također je i Lazarevski tukao glavom, opet ništa. Prišlo se izvođenju jedanaesteraca gdje su Primorci bili bolji i prošli u finale Kupa.

25. travanj 2024 11:42