StoryEditorOCM
SportNADIGRALI IH

Zvezda prejaka za Zadar, te vodi 1:0 u seriji tko prije do dvije pobjede koje vode u polufinale!

Piše Dražen Žura
28. travnja 2023. - 22:14

Dvorana „Aleksandar Nikolić”. Gledatelja: 5241. Crvena zvezda – Zadar 100: 73 (25: 20, 33:16, 20:17, 22:20).

Suci: Milivoje Jovčić (Srbija), Sašo Petek (Slovenija) i Marko Mustapić (Hrvatska).

CRVENA ZVEZDA: Vildoza (8) Lazarević (5), Campazzo (8), Mitrović (13), Lazić (6), Martin (8), Dobrić (8), Ivanović (3), Nedović (16), Marković (5), Petrušev (16), Bentil (4).

ZADAR: Davis (3), Klarica, Sikirić, Žganec (3), Čampara (5) Matulina, Lakić (11), Drežnjak (11), Božić (18), Ramljak (17), Šantelj (5).

Zadar nije uspio ponoviti beogradsko čudo u prvoj utakmici četvrtzavršnice AdmiralBET ABA lig, Crvena zvezda ih je posve nadigrala baš u svemu i tako u seriji tko prije do dvije pobjede, povela 1:0: Drugi njihov susret uslijed će 8.svibnja na Višnjiku u dvorani „Krešimira Ćosića”.

Otvaranje je ponudilo podosta izjednačenosti u rezultatu, uz opasku kako je Zadranima pripala čast ubaciti prvu lopticu kroz mrežicu. Onda su Lakić, pa Campazzo i Petrušev pokazali kako znaju zabiti za tri poena. Kasnije je Zvezda kažnjavala s crte slobodnih, potom se Božić prvi put javio u četvrtoj minuti, nastavio je dva puta Ramljak. Nedović je „tricom” pogurao Zvezdu prema plus šest i to su kroz prvu dionicu činili u tri navrata.

Zadar se branio, međutim, nizali su i prekršaje, osobito Lakić, a da domaćin prvu dionicu snažnije ne „istrči” rezultatski pobrinuo se Drežnjak „tricom”! Solidan zaostatak, nudio je iskorak u drugu četvrtinu, jer su Drežnjak i Ramljak, odgovorili Dobriću koji se raspucao na šuta za tri poena. Ali, upravo je to bio način kojim je Zvezda kao u kuglanju rušila zadarsku obranu, nema tko nije pogodio iz poprilične udaljenosti, dok se Zadar mučio u tom segmentu igru.

Zvezda je na odmor otišla s pozamašnom prednošću, rezultatom 58:36 u kojeg su ugradili deset „trica” iz 14 pokušaja, Zadar je imao četiri od dvanaest. U treću četvrtinu domaćin je okrenuo ploču, počeli su spuštati loptu na Petruševa koji je loptu uredno spremao u koš. Zadru pak ništa nije išlo od ruke, tek poneki ubačaj s crte slobodnih bacanja, dok

je Zvezda ipak upisala dvije „trice”, Lazić i Vildoza. Iza toga je krenuo veliki „shou” Campazza i Martina koji je na njegove asistencije zakucavao u NBA stilu! Otišla je Zvezda u tim trenucima na plus 33, što je treneru Ivanoviću bio znak za bitne promjene, na parketu su osvanuli oni koji nisu imali previše minuta. Kao da je to osjetio Zadar i kratkom serijom 10:2 zaustavio još ozbiljniji zaostatak. Nije ni Zvezda popuštala u zadnjoj dionici, željeli su zadržati visoku rezultatsku prednost u čemu su uspijevali.

Beogradska publika se ponijela nesportski prema Božiću nastojeći obezvrijediti njegovu MVP titulu, te nisu prestajali raznolikim povicima provocirati ga i s podsmijehom „dodirivati” svaki njegov doticaj s loptom.

30. rujan 2023 14:11