StoryEditor
TribinaAMANDMAN NA PRORAČUN

Angelo Žilić predlaže da se u idućoj godini osiguraju sredstva za opremanje Memorijalnog centra u Škabrnji

Piše Zadraski.hr
30. studenog 2021. - 14:53

Županijski vijećnik Domovinskog pokreta, Angelo Žilić, poslao je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti. 

Domovinski pokret unutar Kluba vijećnika izabranih s liste grupe birača dr. Ivica Žuvela predao je amandman na Proračun Zadarske Županije za 2022. godinu. Predloženi amandman ima za cilj osigurati sredstva za opremanje Memorijalnog centra u Škabrnji u čast svim žrtvama. Općina Škabrnja je pokrenula projekt izgradnje zgrade Općine sa memorijalnim centrom koja će pružiti svim posjetiocima mogućnost da se na interaktivan način pristupi prošlosti i da se na žrtve Škabrnje nikad ne zaboravi.

Škabrnja je prije rata bila bogato mjesto, međutim, situacija je sada potpuno drugačija. Sa malim proračunom općina na težak način popunjava rupe u financijskom proračunu te nažalost dolazi do zastoja u realizaciji određenih projekata pa tako i izgradnja i opremanje Memorijalnog centra.

Kako bi to spriječili i osigurali nesmetanu gradnju i opremanje Memorijalnog centra u čast svim žrtvama Škabrnje, Domovinski pokret smatra da bi se trebalo pomoći Općini Škabrnja i osigurati sredstva u proračunu za 2022. godinu.

Angelo Žilić

Županijski vijećnik Domovinskog pokreta

28. siječanj 2022 07:08