StoryEditorOCM
TribinaAKCIJA MLADIH

Ante Rubeša uzvraća udarac: Evo zbog čega nismo digli ruku za Kožino, Tehnički centar i zašto smo zaustavili "zaobilaznicu zaobilaznice"!

Piše Zadarski.hr
18. ožujka 2022. - 11:16

Gradski vijećnik Ante Rubeša (Akcija mladih) poslao je reagiranje na HDZ-ovo jučerašnje priopćenje. Rubešino reagiranje prenosimo u cijelosti. 

Onima koji su Grad mediteranskih palmi, pretvorili u Grad palminog ulja...

Poštovani,

možda ste primijetili da u zadnje vrijeme ne bacamo biserje, ali nakon što sam pročitao proglas jazavaca, nisam mogao odoljeti. Jer ja stvarno volim životinje. Bez obzira radilo se o guskama, svinjama, ovcama ili jazavcima.

HDZ Zadar tvrdi da smo zaustavili projekt izgradnje osnovne škole u Kožinu!

Isti ti nisu već 32 godine izgradili niti jednu školu u Zadru. Školu na Bilom Brigu je izgradila država, a Joso je izgradio školu Vatikanskoj enklavi na našem Novom Naselju?!. U top 5 škola po broju učenika u državi, iz Zadra su dvije u kojim se nastava odvija u čak tri smijene. Gradonačelnik je skinuo naš amandman za proširenje jedne od njih. Ako mislite da je dobro to što se nastava odvija u tri smijene, jer je to više nego dvije, varate se. Tamo na dalekom zapadu Europe, gdje je standard visok, recimo u Sloveniji, nastava se odvija u jednoj smjeni i još imaju topli obrok, što smo također htjeli amandmanom osigurati. Molili su nas da to ne predlažemo jer bi to bio veliki trošak, a i kažu da nisu opremljeni. Iznos amandmana je bio oko 12 milijuna kuna za sve zadarske škole.

Konkretno, prijedlog Odluke o izradi UP Kožina kojeg su kolokvijalno nazvali UP STAMBENE ZONE KOŽINO!, obuhvaća prostor koji je većinom u vlasništvu RH. Ono što smo tražili bilo je da malo bolje pripreme točku, koncentriraju se samo na prostor koji je u vlasništvu Grada i promjene naziv plana u recimo UP Nove Osnovne Škole Kožino. Mi ćemo prvi podržati takvu priču. Ali, kad smo već kod Kožina, bolje bi bilo da prošetaju obalom, da pogledaju Nediljkovu ostavštinu. Ili ih je strah?

HDZ Zadar tvrdi da smo skinuli prijedlog o izradi detaljnog plana Tehničkog centra, pa se oni neće moći kandidirati na EU za izgradnju dvorane!

Prava istina je da su u taj detaljni prostorni plan nadrobili svega i svačega. Neke zgrade koje bi se trebale rušiti, a oni ih ne bi rušili, privatni investitori koji imaju svoje interese, a kojima nitko ne zna ime, pa pola Vruljičke šume jer im je to koridor za neku cestu, koja se probija evo već 12 godina, pa nikako da se probije. 

Sad vi meni recite, kakve veze cesta kroz Vruljičku šumu ima s europskom dvoranom kod Tehničke škole. Eto, nismo ni mi znali, pa smo i ovu točku poslali na doradu, te ćemo je uvjeren sam dorađenu na sljedećoj sjednici prihvatiti.

HDZ Zadar tvrdi da smo zaustavili projekt Hrvatskih cesta vrijedan 27% i koji se kolokvijalno naziva zaobilaznica zaobilaznice!

JESMO! Nadamo se da smo zaustavili još jedan stupidan projekt tih cesta iz Zagreba! Svima nam mora biti žao što nismo bili u prilici zaustaviti te ceste, kad su ordinirali na transverzali bez nogostupa između dvi bolnice. Kad pokušamo malo bolje shvatiti te ceste, imam osjećaj da oni nama namjerno rade u etapama, a da svaka etapa kasni jedno 30 godina. Recimo svima je jasno da ovo rješenje na Bilom Brigu neće riješiti ništa, odnosno riješit će možda 1/4 problema. Petlja, Viadukt, ona rješenja koja vidimo svugdje po svijetu (Biograd) za nas, odnosno za te ceste, su kvantna teorija. Tako i ta zaobilaznica zaobilaznice (probajte to u sebi ponoviti 5 puta), koja ništa ne zaobilazi i ulazi opet u dvotračnu cestu, te dodatno opterećuje Žmiriće za čije PONOVNO rješenje, nestrpljivo čekamo nekog Enta iz tih istih cesta.

Ovo o KK Zadru je prekompleksno da bi vam u kratkim crtama objasnio, a osobno mi je i degutantno pa ću to preskočiti. Reka bi onaj; Pravi se javia!

Možda se i ne bi obazirao na ovaj pamflet, da HDZ Zadar nije umeko izjavio da smo mi ukinuli Uskrsnice. Ono što smo tražili prvo, i to zato što smo populisti, je bilo uvođenje Uskrsnica i Božićnica. I to svi klubovi koji čine većinu, te smo se poslije usuglasili oko predlagatelja. Odmah su nam krenule stručne službe sugerirati da ne smijemo prijeći cenzus od 2000 kn, jer bi pojedinci mogli izgubiti socijalnu pomoć ili invalidninu, te smo računajući i na njih, obuhvatili sve s obje odluke. Upravo je Gradonačelnik taj koji je Uskrsnicu putinovski odbacio prošlog tjedna, nasrćući na zadarske amandmane, te izjavivši: Dajte mi popis tih njihovih amandmana. Svi će kapitulirati!

Dakle oni koji tri desetljeća nisu izgradili niti jednu školu, oni koji nisu riješili kanalizaciju u 21. stoljeću, oni koji svake sezone ostave preko 400 djece bez vrtićke skrbi, oni koji jedino grade tri put preplaćenim sredstvima Europske Unije, dok naše poreze i prireze troše na gomilanje uhljeba koji više nisu ni svrha sami sebi, oni koji prostornim planovima uništavaju svetišta i zadarske šume, oni koji su uzeli djeci i sirotinji, da bi dali knezu i providuru, oni koji su grad mediteranskih palmi, pretvorili u grad palminog ulja...

19. travanj 2024 12:00