StoryEditorOCM
TribinaZA GRAĐANE I TVRTKE

Centar izvrsnosti Cerovačke špilje: poziv za sudjelovanje u radionicama i natječaju za odabir promotivnih artikala i suvenira

Piše
17. svibnja 2021. - 17:53

Pozivaju se zainteresirani građani i tvrtke Zadarske i Ličko-senjske županije da se aktivno uključe u besplatne radionice i na taj način osiguraju nova znanja iz domene osmišljavanja i dizajna promotivnih artikala i suvenira. Konačni cilj ovog javnog poziva je osmisliti nove promotivne artikle i suvenire budućeg Centra izvrsnosti Cerovačke špilje.

Čitav proces zamišljen je u formi interaktivnih događaja koji uključuju edukaciju, savjetodavne usluge, pomoć pri kreiranju proizvoda za buduće potrebe suvenirnice Centra izvrsnosti Cerovačke špilje te njihovu standardizaciju, uključujući i ambalažu.

Aktivnosti realizira stručni multidisciplinarni tim pod vodstvom stručnjaka za marketing u turizmu, a sačinjen od stručnjaka za marketing s iskustvom u maloprodaji i grafičkog dizajnera.

Radionice se provode on line u 5 ciklusa i u potpunosti su besplatne za sudionike:

Uvodna prezentacija projekta i ciklusa radionica te benefita za sudionike, otvorena za sve prijavljene sudionike.

Tri on-line radionice s područja produkt dizajna, marketinga i turizma otvorene za sve sudionike.

On-line radionica „Analiza potencijalnih proizvoda sudionika projekta; diskusija, razgovori i preporuke“ za širi krug odabranih sudionika.

Individualne savjetodavne usluge odabranim proizvođačima.

Odabir, dizajn i standardizacija pet promotivnih artikala ili suvenira.

Ukupno trajanje svih radionica je 12 sati i provodit će se on line. Za točke od 1. do 3. prema fiksnim terminima a za točke 4. i 5. prema dogovoru sa sudionicima.

Prva radionica održat će se 3. 6. 2021. u 17 sati a sljedeće u periodu od 4 mjeseca. Naknadno uključivanje u projekt nije moguće. Potrebno je sudjelovanje u svim ciklusima kako je navedeno u točkama od 1 do 5. Prijavite se putem on line prijave, a više informacija možete dobiti na brojevima telefona 099 248 8505 te 098 677 307.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj; ukupna vrijednost projekta: 68.453.850,00 HRK

Projektni partneri su Javna ustanova „Park prirode Velebit” (nositelj projekta), Zadarska županija, Javna ustanova „Natura Jadera”, Zagrebački speleološki savez.

Lokacija provedbe:

Park prirode Velebit - najveće zaštićeno područje RH, rezervat biosfere, Općina Gračac (Zadarska županija), Gornja i Donja Cerovačka špilja – jedan od najatraktivnijih geomorfoloških spomenika prirode u Hrvatskoj (uređene za posjećivanje još 1951. godine); JU PP Velebit nositelj je projekta Centar izvrsnosti „Cerovačke špilje“ – održivo upravljanje prirodnom baštinom i krškim podzemljem sufinanciranog iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj - ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je dana 4. travnja 2018. godine, a provedba projekta trajat će do 31. prosinca 2021. godine.

Projekt ima za cilj tijesno povezivanje i dugoročnu suradnju s lokalnom zajednicom.

Cilj projekta je doprinijeti održivom korištenju prirodne resursne osnove, očuvanju okoliša i zaštiti prirodne baštine jačanjem modela održivog upravljanja zaštićenim područjima Republike Hrvatske i Europske Unije, a čime se ujedno doprinosi održivom razvoju u Jadranskoj regiji razvojem i diverzifikacijom turističke ponude, pomoću unaprjeđenja sustava posjećivanja, posjetiteljske infrastrukture i edukacijskih programa u PP Velebit i okolici.

Infrastrukturna ulaganja u sklopu projekta su izgradnja Centra za prihvat i informiranje posjetitelja, uređenje vanjskih šetnica te uređenje postojećeg pješačkog prijelaza između Donji i Gornje Cerovačke špilje.

Ključni dio projekta je implementacija programa stručno-znanstvenih istraživanja, inventarizacije i valorizacije šireg područja temeljenog fenomena Cerovačkih špilja.

Dodatno će se organizirati brojna događanja i promotivne aktivnosti u cilju dodatne vidljivosti projekta i fenomena Cerovačkih špilja poput, stručnih skupova, edukacija djelatnika i lokalnog stanovništva. Producirat će se promotivni materijali te izraditi minimalno 5 vrsta suvenira s ciljem poticanja lokalne proizvodnje suvenira.

Projekt će donijeti brojne dobrobiti za lokalnu zajednicu od kojih izdvajamo povećanje kvalitete života,  jačanje gospodarske aktivnosti, povećanje javne svijesti o vrijednostima kulturne i prirodne baštine.

Uloga Zadarske županije na projektu je kroz aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta prezentirati vrijednost i ulogu zaštićenog područja Parka prirode Velebit, s posebnim naglaskom na lokalitet Cerovačkih špilja, čime će se osigurati privlačenje većeg broja posjetitelja i postaviti temelj komunikacijskog modela prema općoj i stručnoj javnosti.

Implementacijom projekta povećat će se prihodi iz turizma i s njime povezanim proizvodima i uslugama na području Općine Gračac.

19. travanj 2024 23:14