StoryEditorOCM
TribinaNL MLADIH KALI

Čestitke novoizabranom liječniku ambulante u Kalima: mladom Prečaninu kojeg trenutno poznajete kao zaposlenika Hitnog medicinskog tima: Dinu Kačanu!

Piše Nezavisna lista mladih Kali
9. lipnja 2022. - 22:16

Nezavisna lista mladih - Kali uputila je čestitke novoizabranom liječniku ambulante u Kalima - mladom Prečaninu kojeg trenutno poznajemo kao zaposlenika Hitnog medicinskog tima: Dinu Kačanu!

- Ovim putem upućujemo oštru kritiku Domu zdravlja Zadarske županije na tromosti i indolentnosti koja nas je već koštala jedne mlade doktorice zainteresirane za ostanak u Kalima.

Na sreću, uslijed naše borbe sa pravnom i administrativnom trakavicom (u čijoj se pozadini kriju bog zna koji motivi...) te svesrdne podrške medija koju smo dobili (hvala Zadarski.hr), uspjeli smo vratiti primarnu zdravstvenu skrb pacijentima ove ambulante i zadržati mladog perspektivnog doktora na otoku!

Još jedna odlična vijest: Općina Kali ovog je tjedna dobila idejno rješenje za proširenje vrtića Srdelica u prostorije stana na katu kojeg su koristili bivši liječnici Doma zdravlja.

Pristup će se omogućiti novim vanjskim zatvorenim stubištem, a ovim proširenjem vrtić će dobiti novi prostor za djecu predškolskog uzrasta/malu školu te ured za rad logopeda i novi sanitarni čvor.

Projekt će biti prijavljen na otvoreni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja "?????????, ?????????, ?????????????? ? ????????? ?????̌??????? ????????" u sklopu ??????????? ????? ???????? ? ??????????!

P.S.

Općina Kali još uvijek čeka da Dom zdravlja pošalje Rješenje o otkazu bivšoj doktorici, a koje nam je neophodno kako bismo mogli koristiti stan u našem vlasništvu te njegovu funkciju prenamijeniti u vrtić. Zašto je tome tako procijenite sami - stoji u objavi.

20. travanj 2024 01:23