StoryEditor
TribinaFORUM MLADIH SDP-A

"Cijene pokaza su samo jedan od dokaza kako HDZ vodi brigu o studentima, o onima koji bi trebali stvarati budućnost ove županije"

Piše Forum mladih SDP
12. travnja 2021. - 13:54
IlustracijaLuka Gerlanc/Cropix

Koliko vladajući brinu o studentima, a samim time i o demografskoj slici naše županije, govori podatak da studentski pokaz studentima prigradskih naselja grada Zadra subvencionira jedino općina Vrsi, stoji u priopćenju koje su danas poslali iz Foruma mladih SDP-a i koje prenosimo u cijelosti:

- Dok studentima s otoka Ugljana, Pašmana, Dugog otoka ili Otoka Iža prijevoz subvencionira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Ovo su podaci dostavljeni od strane „Liburnija d.o.o.“.

Ovaj podatak sumira 30 godina HDZ-ove vlasti u Zadarskoj županiji. Vladajući u sve ovo vrijeme nisu uspjeli omogućiti studentima besplatno korištenje javnog prijevoza, drugim riječima, aktivno odmažu mladima u njihovoj namjeri da postanu dio akademske zajednice.

Da bi stvar bila bolja, cijene mjesečnih studentskih pokaza su, u pravilu, uvijek veće od 400 kuna a za neke sredine veće i od 600 kuna. Primjer je studentski pokaz za Posedarje koji iznosi 540 kuna mjesečno!Mjesečni pokaz za studente iz Maslenice iznosi 620 kuna!Starigrad iznenađuje sa 680 kuna mjesečno!Tu su još:

Galovac – 500kn

Nadin – 600kn

Nin – 500kn

Novigrad – 650kn

Obrovac – 700kn

Pakoštane – 650kn

Ražanac – 560kn

Sukošan – 470kn

Sv. Filip Jakov – 560kn

Zemunik Donji – 470kn

Polača – 650kn

Ovo su samo neki od primjera, svi primjeri vidljivi su na web stranicama Liburnije. I ovo je samo jedan od dokaza kako HDZ vodi brigu o studentima, o svojim sumještanima, o onima koji bi trebali stvarati budućnost ove županije

HDZ će, naravno, ponovno u svim tim prigradskim općinama postaviti svoje kandidate za izbore. Božidar Longin već je potvrđen iz Šibenika. I zar sada treba vjerovati kako će ipak početi brinuti o studentima? Vrijeme je da se ova praksa promjeni. Pozivamo sve studente i učenike da izađu na izbore 16.5. i izaberu promjene! Radi se o vašoj budućnosti stoji u priopćenju koje je poslao potpredsjednik Mladih SPD-a Sandro Lovrinović.

03. svibanj 2021 16:53