StoryEditorOCM
TribinaPREREZALI VRPCU

Članovi Bure, Nezavisne liste grupe birača Stipe Vulića na Masleničkom mostu simbolično otvorili i pustili u promet "cestu demokracije"

Piše Nezavisna lista Bura
13. svibnja 2021. - 17:44

Skupina mladih i neovisnih pojedinaca iz općine Jasenice nedavno je formirala nezavisnu listu s kojom izlaze na lokalne izbore u nedjelju 16. svibnja 2021. Razlog političkog angažmana su opće nezadovoljstvo i mišljenje da se općina razvija u krivom smjeru. Članovi liste su radnici, studenti i roditelji koji imaju zajednički cilj, a to je borba za opći interes i bolje prilike za sve stanovnike njihovog kraja, ali i šire.

Budući da su za vrijeme kampanje doživljavali razne pritiske, članovi nezavisne liste odlučili su se na ponešto drugačiji istup, kojim su poručili da se ne boje te pozvali i ohrabrili sve mlade i nezadovoljne ljude da se organiziraju i krenu mijenjati svoje sredine na bolje.

Također, na ovaj čin motivirala ih je i porazna činjenica kako se u 66 općina i 5 gradova već sad zna tko će pobijediti budući da se u tim sredinama na izbore kandidirala samo jedna opcija. Članovi Bure smatraju kako demokracija podrazumijeva pluralizam mišljenja iz kojeg dolaze mogućnosti za bolje i korektnije djelovanje.

Nositelj Nezavisne liste grupe birača i kandidat za načelnika, Stipe Vulić, je nakon svečanog otvaranja „ceste demokracije“ poručio: "Ovim činom htjeli smo poslati poruku mladim ljudima u susjednim mjestima da se ohrabre, organiziraju i krenu mijenjati svoje sredine na bolje. Svojim primjerom smo pokazali kako se nemamo čega bojati, unatoč velikim pritiscima koje smo doživljavali za vrijeme kampanje. Podrška naših sumještana iz dana u dan jača i nama daje snagu da idemo do kraja.“

Kao što je u nazivu nezavisne liste snažna simbolika bure kao pojave koja donosi promjene i ljepše vrijeme, tako se ovim simboličnim činom htjela istaknuti važnost cesta i mostova koji spajaju udaljene krajeve i zbližavaju ljude.

Bura ističe svoje zadovoljstvo radi pozitivnog odjeka među njihovim sumještanima. Prihvaćeni su kao neovisni pojedinci koji su se spremni beskompromisno boriti za interes općine Jasenica i njezinih mještana, što je u klimi u kojoj žive već uspjeh sam za sebe - stoji u njihovom priopćenju.

26. travanj 2024 15:37