StoryEditorOCM
TribinaSTIGAO JE ODGOVOR

Danijel Kotlar u ime veterana 7. Domobranske pukovnije Zadar: "Letiniću, kako vas nije sram na ovaj način dijeliti hrvatske branitelje!?"

Piše Zadarski.hr
6. kolovoza 2021. - 09:31

Na priopćenje Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Zadarske Županije i Društva Josip Broz Tito Zadarske županije, reagirala je Udruga ratnih veterana 7. Domobranske pukovnije Zadar čije je priopćenje potpisao v.d. predsjednika, umirovljeni brigadir Danijel Kotlar. Donosimo ga u cijelosti.

Priopćenje Udruge ratnih veterana 7. Domobranske pukovnije Zadar, u svezi sramotnog priopćenja izaslanstva Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Zadarske Županije i Društva Josip Broz Tito Zadarske županije, kojeg je dao predsjednik udruge Miljenko Letinić („Letinić: u osmišljavanju Oluje sudjelovali su i antifašisti“).

Miljenko Letinić u svom priopćenju dijeli branitelje na antifašiste i one druge (valjda fašiste). U priopćenju podsjeća kako su vojnu operaciju Oluja, kojom je Hrvatska oslobođena, osmislili i proveli antifašisti: Franjo Tuđman, Anton Tus, Petar Stipetić, Janko Bobetko i drugi. Ne osporavajući njihov doprinos u Domovinskom ratu, ali očito ciljano izostavlja ratnog ministra Gojka Šuška, Načelnika Glavnog Stožera, generala Zvonimira Červenka , zapovjednike i generale, poput; Ante Gotovine, Davora Domazeta-Loše, Rahima Ademija, Miljenka Crnjca, Mirka Norca, Damira Krstičevića, Ivana Korade, Miljenka Filipovića, Joze Milićevića, Zvonka Peternela, i mnoge druge ne spominje, već selektivno ih svrstava u one druge, „po njemu fašiste“.

Izaslanstvo kojem je on na čelu, polaže vijenac odvojeno od službenog protokola za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u četvrtak 05.08., kako ne bi bili s „fašistima“ koji su sudjelovali u rušenju komunističke Jugoslavije, koja im toliko nedostaje.

Jedine fašiste koje su hrvatski branitelji u Domovinskom ratu vidjeli, bili su velikosrpsko-crnogorski agresori koji su na kapama nosili zvijezdu petokraku, a kasnije je zamijenili s kokardom. Pod znakom zvijezde petokrake počinili su monstruozne zločine u Domovinskom ratu, u Vukovaru, Škabrnji, Nadinu, Bruškoj, Banovini, Lici, Slavoniji, po cijeloj našoj Domovini. Više od 7.500 ubijenih civila i 402 djece!

Kako vas nije sram na ovaj način u priopćenju dijeliti hrvatske branitelje i uz to predstavljati Udruge među kojima su i štovatelje zločinca Josipa Broza Tita, koji je po svim relevantnim povijesnim činjenicama i dokumentima, među deset najvećih zločinaca 20 stoljeća, odgovoran za 550 tisuća ubijenih civila i vojnika nakon drugog svjetskog rata , bez suda na najsvirepiji način.

Nadamo se da će Republika Hrvatska članica Vijeća Europe i Europske unije provesti obvezujuće Rezolucije Europskog parlamenta gdje postoji obveza da snažno, jasno i nedvosmisleno osudi sve zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava počinjenih od totalitarnih režima u koje se ne ubraja samo nacizam ili fašizam, već u jednakoj mjeri i s istim značajkama, i komunizam. Tada takvim Udrugama više neće biti mjesta u demokratskom prostoru Republike Hrvatske.

Udruga ratnih veterana 7. Domobranske pukovnije Zadar

v.d. predsjednik, umirovljeni brigadir Danijel Kotlar

23. travanj 2024 10:38