StoryEditorOCM
TribinaSTRANAČKI ŽIVOT

Dario Nakić zamijenio Antu Uglešića na čelu Akademske zajednice Zadarske županije HDZ-a „Dr. Ante Starčević“

Piše Zadarski.hr
9. studenog 2021. - 12:45

U ponedjeljak je održana izborna skupština Akademske zajednice HDZ-a „Dr. Ante Starčević“ Zadarske županije na kojoj je izabrano novo vodstvo. Za predsjednika je izabran doc.dr.sc. Dario Nakić, za dopredsjednika dotadašnji predsjednik prof.dr.sc. Ante Uglešić, a za tajnicu doc.dr.sc. Violeta Valjan Vukić, javljaju iz tajništva županijskog HDZ-a. 

"Na skupštini su istaknuta temeljna načela Zajednice kroz poticanje slobode stvaralaštva te razvoja intelektualnih i stvaralačkih potencijala svakog čovjeka. Postavljeni su ciljevi za poticanje razvoja grada Zadra i Zadarske županije kroz razvoj Sveučilišta, znanstvenog rada, zdravstva, kulture, umjetnosti, gospodarstva i sporta.

Rad članova zajednice temeljiti će se na stručnim prijedlozima i organizaciji događanja s ciljem ostvarivanja sinergijskih učinaka između znanosti i realnog života zajednice i Grada u kojem živimo s namjerom podizanja razine kvalitete života svih građana.

Naglašena je potreba adekvatnog odgovora izazovu današnjice kroz razvoj ekološke svijesti, zelene energije i tehnologije, razvoj informacijskih znanosti te inovativnih i kreativnih industrija, što je proklamirano i na nedavno održanom summitu o klimi u Glasgowu, a u čemu Hrvatska ima veliku priliku približiti se najrazvijenijim zemljama Europske Unije- stoji u priopćenju. 

26. travanj 2024 12:56