StoryEditorOCM
TribinaBESPOVRATNA SREDSTVA

Dječji vrtić Bubamara Benkovac krenuo s provedbom projekta "Tri, četiri - sad"

Piše DV Bubamara Benkovac
7. rujna 2020. - 15:17

Dječji vrtić Bubamara Benkovac je sklopio Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u sklopu projekta Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Ukupna vrijednost Projekta „Tri, četiri – sad“ iznosi 1.216.388,00 kuna. Projekt sufinancira Europska unija u 100- postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda.

Dana 30. srpnja 2020. godine, održan je prvi radni sastanak projektnog tima i partnera. Nositelj projekta je Dječji vrtić Bubamara Benkovac, a partner Grad Benkovac. Vrijeme provedbe projekta je 24 mjeseca.

Projektom „Tri, četiri – sad“ poboljšat će se kvaliteta socijalnih usluga i sadržaja na području Grada Benkovca, kako bi se potaknula socijalna uključenost, smanjilo iseljavanje stanovništva, radi nedovoljno razvijenih i kontinuiranih sadržaja. Projektom će se djeci omogućiti uvođenje posebnog sportsko - rekreativnog programa, pod vodstvom kineziologa i programa socijalne inkluzije kroz koji će se dodatno educirati 4 stručnjakinje, koje će stečena znanja primijeniti u radu s djecom i njihovim roditeljima kroz edukativne radionice.

Provođenjem sportskih aktivnosti, psiho – socijalnih usluga i inkluzivnog pristupa utjecat će se na cjelokupni razvoj djeteta, na unapređivanje i očuvanje zdravlja svakog djeteta, na socijalnu inkluziju, podizanje svijesti djece na jednakost, senzibilizirat će se i javnost, što će u konačnici osigurati podizanje razine kvalitete življenja djeci, njihovim roditeljima i cijeloj lokalnoj zajednici, kroz unapređenje socijalnih usluga i sadržaja. 

Na sastanku je dogovoreno daljnje upravljanje projektom, priprema projektnih aktivnosti i nabava koja slijedi.

19. travanj 2024 21:43