StoryEditorOCM
TribinaANĐELO ŽILIĆ

"Dok smo mi mukotrpno odrađivali teren u kampanji i svojim novcima financirali, Biloglav je sa svojom ženom uživao u blagodatima vikendice u Gračacu"

Piše Zadarski.hr
2. ožujka 2022. - 11:48

Nakon reagiranja koje je dr. Damir Biloglav uputio na prozivke Anđela Žilića i Ane Bubić, stigao je i novi Žilićev odgovor koji prenosimo u cijelosti.  

"Ovim putem molim da objavite demant iskrivljenih i lažnih navoda Damira Biloglava, predsjednika podružnice Domovinskog pokreta Zadarske županije koje ste objavili na svom portalu.

Biloglav nas na samom početku teksta naziva beznačajnima ali si je dao velikog truda da nas u napisanom tekstu na jedan krajnje bezobrazan i očajan način, služeći se manipulatorskim lažima koje je usavršio u svojem dosadašnjem dugogodišnjem političkom djelovanju ili pod utjecajem njemu bliske osobe, prezentira u javnosti kao manje vrijednim građanima u odnosu na njega i diskreditira naš rad.

Ana Bubić i ja nikada nismo dobili Rješenje o isključenju niti je protiv nas pokrenut stegovni postupak. Službeno očitovanje nismo nikada zaprimili. Našom objavom za medije mi smo zapravo istjerali miševe iz rupe i sad nam je potvrđena sumnja da je Biloglav zajedno sa nekim članovima predsjedništva zatražio naše isključenje što je također protustatutarno. Preporučujem jednom Biloglavu da pročita Statut i Poslovnik stranke kojoj je i član i Predsjednik podružnice. Također podsjećam njega i njegovu ženu da je kazneno djelo prosljeđivat naše nestatutarne dokumente sa osobnim podacima.

Što se tiče vikendice u Općini Gračac, žalosno je i poražavajuće što neka mjesta i općine još uvijek nemaju razvijenu vodovodnu infrastrukturu ali tim je još žalosnije što jedan Biloglav kao „ugledni“ član društva, iskorištavajući svoju političku poziciju i koaliciju preko vijećnice DP-a lobira upravo tamo gdje ima svoju vikendicu kojoj kronično nedostaje vode, možda da se lakše napuni bazen. U zadarskoj županiji postoji još mnogo naselja koja nemaju opskrbu pitkom vodom pa nisam primjetio da se Biloglav i njegova žena tako grčevito politički bore da se tim naseljima koja nisu ništa manje bitnija osiguraju normalni uvjeti za život a ne potreban luksuz kao što je to slučaj sa vikendicom.

Biloglav u tekstu iznosi laži koje su vezane uz moje nesudjelovanje u kampanji zbog samoizolacije. Kampanju sam odradio sa vrijednim ljudima a to je vidljivo i na mojem službenom profilu na društvenoj mreži i u privatnoj kolekciji fotografija. Istina je da sam bio pozitivan na korona virus ali ne u kampanji nego za vrijeme trajanja prikupljanja potpisa za kandidature i tu postoji dokaz u obliku potvrde sa datumom. Po isteku propisane samoizolacije u trajanju od 10 dana sam odmah pristupio prostorijama stranke i pomagao članovima koji to mogu potvrditi. Jedan doktor bi morao znati koliko traje samoizolacija i kad je to bilo ali očigledno ga pamćenje dobro ne služi zbog godina što je i razumljivo, ali srećom pa može sebi prepisat između ostalog i neke tabletice za bolje pamćenje.

Dok smo mi mukotrpno odrađivali teren u kampanji te svojim novcima financirali on je sa svojom ženom uživao u blagodatima vikendice u potpunosti ignorirajući članstvo i potrebe kampanje. Nebi imao ni letak, plan ni program da nije bilo „nesposobnih i beznačajnih“ ljudi kako nas on voli nazivati.

Okupio sam mlade ljude u Općini Stankovci koji su bili spremni politički djelovati na dobrobit svojih mještana ali im se nitko nažalost od vrha podružnice nije javio. Razočarani odlučili su izaći iz stranke. Razočaran sam bio i ja te sam shvatio da nema smisla ljude uključivati u nešto što neće uspjeti zbog običnih politički neradničkih foteljaša.

Sve nesuglasice, nestatutarno izbacivanje, pritužbe i informacije o lobiranju pokušali smo riješiti unutar stranke i sa vrhom. Kad smo uvidjeli da od toga nema ništa odlučili smo djelovati javno da ostatak članstva koji je naivno ali čistog srca ušao u cijelu ovu priču shvati o kakvim se „uglednim“ i dobrostojećim članovima društva radi kojima su najbitnije samo fotelje, pozicije i utjecaj.

Više se nećemo zamarati jednim Biloglavom, koji je preko naivnog članstva i simpatizera na jednoj strani te podlom rješavanju konkurencije na drugoj, mislio da će lagano doći do saborske fotelje. Svojim neradom otjerao je mnoge članove a nije poduzeo nikakve potrebne korake da iste vrati nego ih je nazivao u medijskom prostoru govedima i svakavim pogrdnim riječima što je za svaku osudu. Gubiti vrijeme i riječi na takvog čovjeka i dalje se opravdavati na njegove laži je totalno besmisleno.

Nastavljamo djelovati kao nezavisni vijećnici jer nam ne pada na pamet mandate prepustiti takvim političarima i osobama kao što je jedan Biloglav koji je bez sumnje dobar doktor, ali u ostale odlike koje trebaju krasiti svakog čovjeka nekako sumnjam iz svega navedenog da ih i drugi uz njega imaju.

U našem budućem radu promicat cemo vrijednosti Domovinskog rata i svih onih skromnih i istinskih branitelja koji su dali svoj doprinos stvarajući slobodu, te ćemo biti okrenuti prema budućnosti u davanju ideja i stvaranju projekata kako bi se pokrenula ekonomija i poboljšao životni standard svih stanovnika ove predivne županije.

U nastavku teksta vam dostavljam članke Statuta i Pravilnika Domovinskog pokret iz kojih jasno proizlazi da Damir Biloglav navodi neistinu kako bi nas javno omalovažavao a vi ste sve to objavili.

U članku 13. Statuta Domovinskog pokreta stoji da Odluku o isključenju donosi Sud časti na prijedlog Predsjednika stranke, Domovinskog odbora ili predsjednika Nadzornog odbora.

U članku 18. stavku 2 Pravilnika o članstvu stoji: Prijedlog za pokretanje stegovnog postupka podnosi Sudu časti ovlaštena osoba iz članka 36. stavka l. Statuta na obrascu koji je prilog ovom Pravilniku te sadržava podatke za identifikaciju člana Stranke i podnositelja prijedloga, činjenice i dokaze, vrijeme i mjesto počinjenja povrede.

U Članku 22. stavku 3 stoji: Zapisnik o raspravnoj sjednici mora biti završen sa zaključenjem zasjedanja. Taj zapisnik potpisuju predsjednik i članovi Suda časti, stranke i zapisničar. Druge osobe potpisuju dio zapisnika u kojem je sadržana njihova izjava.

Nadalje, u Članku 14. stavku 2 Pravilnika o članstvu stoji: O vijećanju i glasanju sastavlja se zapisnik i odluka koja se dostavlja strankama u postupku putem pošte ili elektroničke pošte koju je član prijavio tijelima stranke koja vode popis članova.

Potpisnik Odluke o isključenju je glavni tajnik, Danijel Spajić, što je isto tako nestatutarno.

Zapisnik i Odluku do danas nisam dobio niti sam obaviješten o bilo kakvom postupanju protiv mene- stoji u Žilićevu reagiranju. 

16. travanj 2024 16:20