StoryEditorOCM
TribinaNASTAVAK PROJEKTA MELAdetect

Eminentni stručnjaci vode radionice o otkrivanju melanoma

Piše Zadarski.hr
18. studenog 2018. - 18:10
radinica-zadar-1-1024x576

Nastavljajući s realizacijom započetih edukativnih radionica tijekom ljeta, a u okviru provođenja svojih redovitih aktivnosti na projektu MELAdetect - Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, započinje se s novim ciklusom dvodnevnih radionica s tematikom Kliničke značajke melanoma.

Radionice namijenjene zdravstvenim djelatnicima i studentima koje će voditi eminentni stručnjaci iz ovog područja održat će se u ponedjeljak 19. studenog s početkom u 12 sati, u predavaonici knjžnice u Općoj bolnici Zadar. Nakon predavanja i prikaza slučajeva uslijediti će tematska rasprava sa sudionicima radionica. Predavači su: Željka Kasap-Juko, dr. med. spec. dermatologije i venerologije, dr. sc. Maja Banović, dr. med. spec. ginekologije, subspec. humane reprodukcije i dr. sc. Samir Čanović, dr. med. spec. oftalmolog. Sudjelovanje na radionicama za zdravstvene djelatnike boduje se sukladno Pravilniku hrvatske liječničke komore, kao i Pravilniku komore medicinskih sestara.

Radionice namijenjene nezdravstvenim djelatnicima koje će voditi eminentni stručnjaci iz ovog područja će se održati u utorak 20. studenog s početkom u 12 sati, u predavaonici Zavoda za javno zdravstvo, na 4. katu Poliklinike. Nakon održanih predavanja i prikaza slučajeva sudionici radionica imat će priliku postavljanja pitanja predavačima. Predavači su: Ivana Patrk, dr. med. spec. dermatologije i venerologije i dr. sc. Samir Čanović, dr. med. spec. oftalmolog. Također, sudionicima ovih radionica biti će podijeljene potvrde o sudjelovanju. Svi prisutni sudionici moći će se predbilježiti za obavljanje preventivnog pregleda, koji će se provoditi u sklopu projekta MELAdetect, o čemu će biti pravovremeno informirani.

Osnovni cilj edukativnih radionica je širenje znanja i podizanje svijesti o mogućim kliničkim slikama melanoma, novim dijagnostičko-terapijskim procedurama i mogućnostima sudjelovanja u kliničkim studijama, budući da je melanom najzloćudniji tumor kože i sluznica, a nije ga uvijek lako dijagnosticirati u ranoj fazi. Njegovo kasno otkrivanje ostavlja male mogućnosti za izliječenje oboljelih, te je od iznimne važnosti rano otkrivanje.

Ukupna vrijednost projekta je 652.427,90 eura od čega sufinanciranje sredstvima EU iznosi 554.563,72 eura, odnosno 85%. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar, a partneri na projektu su Sveučilište u Zadru, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru te Opšta bolnica Blažo Orlandić Bar.

Ovim putem pozivaju sve zainteresirane da se pridruže radionicama.

18. travanj 2024 15:58