StoryEditorOCM
TribinaDONACIJA BOLNICI

Erste banka je Općoj bolnici Zadar donirala 200.000 kuna za liječenja pacijenata oboljelih od covida; bolnici u Biogradu donirala je 30 tisuća kuna

Piše S.Zadravec
24. studenog 2020. - 11:28

S ciljem pružanja podrške u nastojanjima oko suzbijanja pandemije i liječenja oboljelih od koronavirusa, Erste banka je Općoj bolnici Zadar donirala 200.000 kuna. Donirana sredstva Opća bolnica Zadar koristit će za nabavku neophodne medicinsko-tehničke opreme, nužne za obavljanje osnovne djelatnosti, te za opremu koja će se primarno koristiti u svrhu liječenja pacijenata od virusa COVID-19. Također, banka je u istu svrhu donirala 30.000 kuna i Specijalnoj bolnici Biograd.

„Erste banka, svjesna ozbiljnosti situacije u zdravstvenom sustavu, a uzrokovanu pandemijom COVID-19, odlučila je svojim doprinosom sudjelovati u nabavci medicinske opreme nužne za liječenje oboljelih od koronavirusa. Ovu vrijednu donaciju iskoristit ćemo za opremanje stacionarnih odjela na kojima će se liječiti bolesnici zaraženi virusom SARS-CoV-2. Također, oprema će omogućiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu našim sugrađanima i utjecati na uspješnost u borbi protiv koronavirusa. Zahvaljujem Erste banci u ime naših bolesnika, djelatnika kao i u moje vlastito ime.“ kaže dr. med. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar.

„Kao odgovoran dionik društva, Erste banka prepoznala je važnost zajedničke borbe u suzbijanju epidemije koronavirusa, te se nadamo se da će nabavka potrebne medicinske opreme pomoći u prevenciji daljnjeg širenja bolesti i osigurati sigurno izlječenje pacijenata. Ovime želimo zahvaliti svom medicinskom i pomoćnom osoblju te svima uključenima u suzbijanje epidemije na značajnim naporima koje su uložili, jer njihov trud i nastojanje zaslužuje svako poštovanje.“ kaže Šime Kevrić, regionalni direktor Sektora gospodarstva Erste banke.

Erste banka na zadarskom području posluje već 25 godina na kojem nastoji poduprijeti projekte važne za lokalnu zajednicu. Stoga je pored navedene donacije, Općoj bolnici Zadar za potrebe unapređenja liječenja onkoloških i kardioloških pacijenata, u zadnje dvije godine, donirala 400.000 kuna. Banka na području Zadra podržava i razne sportske klubove i društva kojima je tijekom 2020. ukupno donirala 300.000 kuna.

U svrhu suzbijanja epidemije, Erste banka je što samostalno, a što u suradnji s pridruženim društvima, pružila podršku i drugim zdravstvenim ustanovama. Tako je početkom travnja Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ donirala milijun kuna, dok je koncem svibnja Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ (Nastavni zavod) donirala PCR dijagnostički sustav za paralelnu detekciju novog koronavirusa i drugih respiratornih virusa te ledenice za pohranu uzoraka, ukupne vrijednosti oko 500.000 kuna. Pomoć je pružila i kartična kuća Erste Card Club koja je Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj donirala 300.000 kuna, te 50.000 kuna Nastavnom zavodu za nabavu potrošnog materijala. Ukupni iznos donacija zdravstvenim ustanovama za potrebe borbe protiv epidemije i sanacije posljedica potresa, dosegnuo je preko 2 milijuna kuna.

25. travanj 2024 19:22