StoryEditorOCM
TribinaRASPORED MISA

Evo kada će se i u kojim crkvama održavati svečana misna slavlja na Tijelovo i na sv. Antu

Piše Zadarska nadbiskupija
9. lipnja 2020. - 13:01

Na svetkovinu Tijelova u četvrtak 11. lipnja svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 19 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon mise u katedrali će biti klanjanje pred Presvetim, a na kraju euharistijskog klanjanja nadbiskup Puljić će blagosloviti puk s Presvetim oltarskim sakramentom.

Župa sv. Ante Padovanskog u Dragama svečano proslavlja naslovnika i zaštitnika svoje župe, sv. Antu. Na uočnicu svetkovine u petak 12. lipnja, svečano misno slavlje u dragarskoj župnoj crkvi sv. Ante s početkom u 19 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon mise nadbiskup će blagosloviti novouređeno dvorište pokraj župne crkve te će koncert održati Klapa HRM-a Sv. Juraj.

Na svetkovinu sv. Ante u subotu, 13. lipnja, svečano misno slavlje s početkom u 10.30 sati u župnoj crkvi sv. Ante u Dragama predvodi don Božo Barišić, ninski župnik i dekan.

Blagdan sv. Ante Padovanskog u subotu, 13. lipnja svečano se slavi u župi sv. Ante Padovanskog na Smiljevcu u Zadru. Mise su u 7, 8.30 i u 10.30 misa s blagoslovom djece. Svečano misno slavlje u 19 sati na smiljevačkom Trgu sv. Ante ispred župne crkve sv. Ante predvodi don Dario Tičić, župnik zadarske župe Uznesenja BDM na Belafuži.

Svetkovina Presvetog Srca Isusova u petak, 19. lipnja svečano se slavi u župi Presvetog Srca Isusova na Voštarnici u Zadru. Misna slavlja u župnoj crkvi su u 7.30, 9, 10.30 i u 21 sat. Koncelebrirano misno slavlje u 19 sati predvodi gospićko - senjski biskup Zdenko Križić.

Proslavi svetkovine prethodi trodnevna duhovna priprava od 16. do 18. lipnja koju predvodi dr. don Zdenko Dundović, ravnatelj Teološko – katehetskog odjela na Sveučilištu u Zadru, kao i devetnica Srcu Isusovom koja započinje u srijedu 10. lipnja.

Svakoga dana devetnice i trodnevnice ususret svetkovini, u župnoj crkvi Srca Isusova u 18.30 započinje molitva Zlatne krunice, zatim nagovor i misno slavlje. 

05. svibanj 2024 11:00