StoryEditor
TribinaFOTO: NUDIO SE PAŠKI SIR, PRŠUT, CRNI RIŽOT OD SIPE, MAKARUNI SA SKUTOM, ŠPAROGE S JAJIMA, FRIGANE SRDELICE I LIGNJE...

Evo kako se nekoliko paških sredina predstavilo u Sloveniji!

Piše Zadarski.hr
12. svibnja 2019. - 17:10
FB_IMG_1557665325268

Ovaj vikend otok Pag složno se predstavio u Celju u sklopu tradicionalne manifestacije koja se održava ususret turističkoj sezoni.

Celjem su odzvanjali zvuci Paga i širili se mirisi tradicionalne paške kuhinje, sve u sklopu manifestacije „Zvuci i okusi otoka Paga" koja je privukla velik broj posjetitelja. Zajedničkim nastupom gradova Paga, Novalje te općina Kolan i Povljana i Turističkih zajednica Grada Paga, Novalje i općina Kolana i Povljane predstavljena je bogata kulturna i tradicijska baština te gastronomska ponuda otoka Paga kao jedinstveni, cjeloviti doživljaj, neposredno prije početka nove turističke sezone. Spoj modernog i autohtonog privukao je brojne posjetitelje koji su zastali poslušati, kušati i u konačnici kupiti paške domaće otočne proizvode izložene na štandovima u središtu Celja.

Nudio se paški sir, plava riba sa žara, pršut, crni rižoto od sipe, makaruni sa skutom, šparoge s jajima, frigane srdelice i lignje a probavalo se maslinovo ulje i domaća vina. Istovremeno na velikoj pozornici u sklopu kulturno zabavnog programa nastupili su klapa Navalia iz Novalje, Sol iz Paga te KUD Naški iz Novalje a na štandu Turističke zajednice grada Paga prezentirana je paška narodna nošnja.

Na pozornicu se se popeli i gradonačelnici, načelnici gradova i općina otoka Paga i gradonačelnik Celja koji su pozdravljali okupljene te zajedno nastupili u  tzv. klapi Škoj. Predstavnici gradova i općina otoka Paga položili su cvijeće na grob Romana Šumaka, velikog zaljubljenika u otok Pag i inicijatora ove višegodišnje manifestacije.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 22:42