StoryEditor
TribinaPARKOVI I NATJEČAJ

Evo s čime će vas na Dan muzeja dočekati zadarski Narodni muzej

Piše NM
15. svibnja 2020. - 13:57

Povodom Međunarodnog dana muzeja Narodni muzej Zadar pripremio je sljedeće programe:

Parkovi Zadra – virtualna izložba

Ovogodišnji Međunarodni dan muzeja 18. svibnja, Narodni muzej Zadar obilježit će virtualnom izložbom kojom muzejski odjeli i stručne službe, svatko sa svog stručnog muzeološkog polazišta daju osvrt na parkove Zadra, a sve to oplemenjeno vizualnim prilozima iz fundusa i fototeke, kao i edukativnim igrama.

On line natječaj „Sve je to ljubav“ u okviru 25. Edukativne muzejske akcije na temu Ljubav

Prema prijavljenom programu, u sklopu 25. Edukativne muzejske akcije u Edukativnoj dvorani Kneževe palače planirana je izložba Dokumentacijske i Pedagoške službe Narodnog muzeja Zadar s predmetima iz fundusa na temu Ljubav. S obzirom na novonastalu situaciju vezano uz COVID-19 i zatvaranje muzejskih prostora za posjetitelje u terminu u kojem je izložba trebala biti otvorena, izložba će se održati u drugom terminu, a prilagodbom teme trenutnoj situaciji odlučili smo napraviti natječaj „Sve je to ljubav“. Natječajem pozivamo sve generacije da od 20. 04. 2020. do 18. 05. 2020. pošalju svoje likovne, fotografske i literarne radove na e-mail adresu lucijasekula.nmz@gmail.com ili u inbox Facebook stranice Narodnog muzeja Zadar.

Pristigli radovi biti će objavljeni na našoj Facebook stranici. Autor rada s najviše oznaka „sviđa mi se“ (lajka) dobit će prigodnu nagradu nakon završetka natječaja.

U ponedjeljak 18. svibnja (Međunarodni dan muzeja) objaviti ćemo dobitnika nagrade. Svi radovi će se objaviti bez imena autora (ime autora će biti poznato djelatnicima muzeja). Na natječaj se mogu prijaviti sve osobe bez dobne granice i bez ograničenja broja poslanih radova po osobi.

MUZEOFONIJA – vidcast Narodnog muzeja Zadar

U potrazi za novim načinom komuniciranja sa javnošću putem digitalnih platformi Marketinška služba Narodnog muzeja Zadar kreirala je novi internetski medijski format - vidcast Muzeofonija.

Povodom Međunarodnog dana muzeja, u ponedjeljak 18. svibnja 2020. godine premijerno će se na kanalima Narodnog muzeja Zadar prikazati prva u nizu emisija Muzeofonije.

Naši voditelji i suradnici iz emisije u emisiju ugošćavat će nove goste koji će komentirati uvijek aktualne teme kako iz kulture, umjetnosti tako i iz naše svakodnevice.

Ovaj videoblog događanja u muzeju će na zabavan i edukativan način javnosti približiti djelovanje i prostor muzeja, povećati prisutnost muzeja na digitalnim platformama, povećati utjecaj muzeja na kulturni život grada te doprijeti do nove publike.

26. svibanj 2022 10:44