StoryEditorOCM
TribinaREAKCIJA IZ OBROVCA

Farsa Ante Župana: sjednice GV-a saziva u isto vrijeme kad su i sjednice ŽS-e, a 1,85 kg materijala dostavlja sat vremena prije početka sjednice!

Piše Zadarski.hr
29. srpnja 2021. - 09:05

Priopćenje kluba vijećnika HSLS-a i MOST-a u Gradskom vijeću Obrovca prenosimo u cijelosti: 

Sjednica Gradskog vijeća Grada Obrovca održana u ponedjeljak 26. srpnja 2021. u 11 sati sazvana je ni više ni manje nego u petak 23. srpnja 2021. oko 13 sati.

Materijali za sjednicu stavljeni su na poštu točno u 13 sati, a dostavljeni na ruke vijećnicima u ponedjeljak u 10 sati. Dakle, točno sat vremena prije početka sjednice. Težina dostavljenih materijala je točno 1.85 kg papira, vezanih za 10 točaka dnevnog reda, uz napomenu da je pod prvu točku stavljeno 16 stavki , dok je među ostalim točkama i ona koja se odnosi na diskutabilna dodatna zaduženja u više milijunskim iznosima.

Isto tako sjednica je po drugi put "slučajno" zakazana u vrijeme održavanja županijske skupštine te se na taj način dvojici oporbenih vijećnika Ivanu Matiću i Marku Klancu onemogućilo sudjelovanje i obavljanje onoga za što su ih birači izabrali, a to je rad u županijskoj skupštini i gradskom vijeću Grada Obrovca.

Sukladno Poslovniku Gradskog vijeća Grada Obrovca Poziv za sjednicu sa materijalima koji se odnose na prijedlog dnevnog reda dostavlja se vijećnicima u pravilu pet dana prije održavanja sjednice, a iz opravdanih razloga ovaj rok se može skratiti.

Odgovor koji su to opravdani razlozi da se 1.85 kg materijala dostavi sat vremena prije sjednice, od Predsjednika Gradskog vijeća Marina Klanca nismo dobili, a odbijen je i prijedlog za odgodu sjednice na barem nekoliko sati da navedene materijale koliko toliko proučimo.

Kako nismo dobili priliku adekvatno proučiti sve točke dnevnog reda, pripremiti se za sjednicu te kvalitetno obaviti dužnost za koju su nam povjerenje dali naši sugrađani, sjednicu su napustili naši prisutni vijećnici Igor Jurjević i Ivan Vrkić ne želeći i dalje sudjelovati kao promatrači u očitoj farsi i igrokazu u režiji gradonačelnika Ante Župana i njegovih poslušnika.

Unatoč svemu, mogu nas nadglasati u vijeću, ali nikad neće biti glasniji.

Klub vijećnika HSLS-a i MOST-a 

06. lipanj 2023 17:10