StoryEditorOCM
TribinaREAKCIJE

Forum mladih SDP-a Zadar osudio napad na maloljetnika: U školama nedostaje stručnog kadra koji bi se bavio djecom i mladima problematičnog ponašanja

Piše Forum Mladih SDP
24. travnja 2021. - 09:02

Forum mladih SDP-a Zadar najoštrije osuđuje napad na maloljetnika koji se dogodio u gotovo samom centru Grada Zadra, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Nažalost, nasilje među mladima je u porastu, fizičko i online što dokazuje snimanje samog napada i postavljanje istog na društvene mreže od strane žrtvinih vršnjaka. Djeca i mladi pod utjecajem sveprisutnog nasilja su prema istom ravnodušni te njihova reakcija izostaje. Potrebno je educirati djecu od najranije dobi kako reagirati kad vide nasilje, a da sebe ne dovedu u opasnost. Mladi su sustavno zanemareni, u školama nedostaje stručnog kadra koji bi se bavio djecom i mladima problematičnog ponašanja te škole de facto gube svoju odgojnu funkciju. Grad Zadar, kao osnivač osnovnih škola, mora naći mehanizme edukacije i sustavnog rada s djecom te osigurati potreban kadar školama kako bi se sačuvalo fizičko i mentalno zdravlje djece i mladih. Dječaku želimo brz oporavak - napisala je u priopćenju u ime Foruma Mladih SDP-a, predsjednica Helena Mikulandra.

25. travanj 2024 06:10