StoryEditorOCM
TribinaOSNOVANA PODRUŽNICA HSP AS OBROVAC

„Grad je derutan i zapušten, trećina radno sposobnog stanovništva je bez posla, a u Karinu je vrijeme stalo!

Piše Zadarski.hr
31. siječnja 2017. - 19:38
obrovac_oluja4-240715

Četiri dana nakon osnivanja općinske podružnice HSP AS u Gračacu, podružnica je osnovana i u Obrovcu, u nazočnosti stranačkih dužnosnika - dopredsjednika ŽV HSP AS Darija Perkovića i člana predsjedništva HSP AS Vlade Kovačevića, priopćili su iz HSP AS-a Zadarske županije, gdje je navedeno da je za predsjednika podružnice HSP AS Obrovac jednoglasno izabran Stjepan Vidović.

- Nažalost, kao i većina ruralnih krajeva Hrvatske, ni obrovački kraj nije „umakao“ istoj sudbini - nezaposlenosti, nemogućnosti osiguranja egzistencije, zapuštenosti i iseljavanja stanovništva. Gotovo trećina radno sposobnog stanovništva je bez posla i kao takav obrovački kraj je već godinama u vrhu hrvatske nezaposlenosti. Sam Grad Obrovac je derutan i zapušten, gospodarski propao i prometno izoliran izgradnjom autoceste Zagreb-Split.

Od svih obrovačkih naselja u Karinu je situacija daleko najgora. U Karinu kao da je vrijeme stalo u godinama još prije Domovinskog rata. Administrativno pripada Obrovcu koji kao da ima maćehinski odnos prema Karinu Gornjem a i prometna povezanost sa Obrovcem gotovo da i ne postoji. Nema redovite autobusne linije niti prema Obrovcu a niti prema Benkovcu. Dodatno za primjer, u Karinu ima više školske djece ali unatoč tome nema osmogodišnje škole i djeca autobusima putuju u obližnje Kruševo. Osnivanjem podružnice HSP AS Obrovac želimo to promijeniti te koristimo ovu priliku i pozivamo sve mlade ljude i simpatizere s područja Karina i Obrovca da nam se pridruže da se zajedno izborimo za hrvatsku obitelj i egzistenciju ljudi ovog kraja jer HSP AS zadarske županije ima sposobne ljude čiji je prvenstveni cilj sačuvati hrvatsku obitelj u vlastitoj domovini na način da svatko sebi može osigurati pristojnu egzistenciju i budućnost svojoj djeci, navodi se u priopćenju. 

04. svibanj 2024 18:11