StoryEditorOCM
TribinaHOTELI ZADAR

"Grad Zadar je zadnji koji se može pozivati na legalnost svojih postupaka - ovo je pokušaj čiste otimačine, bez izvlaštenja nam žele oduzeti imovinu!"

Piše Zadarski.hr
28. srpnja 2020. - 21:39

Iz tvrtke "Hoteli Zadar" dobili smo reagiranje što ga je potpisao odvjetnik Augustin Sudinja. Objavljujemo ga u  cijelosti.

Na Vašem portalu dana 28. srpnja 2020.g. objavljen je napis u kojem s Vašim kratkim napomenama prenosite objavu Odjela za gospodarenje gradskom imovinom Grada Zadra, a koji ste naslovili tekstom „Ministarstvo su izvijestili o protupravnim radnjama Hotela Zadar, a onda je inspektor zapečatio prostor: Očekujemo da će kapetanija poduzeti mjere“.

Uprava Hotela Zadar i Nadzorni odbor uputili su mene, niže potpisanoga odvjetnika kao svojega punomoćnika, da prenesem njihov stav glede cjelokupnog tijeka događanja u vezi rečenog pitanja, pa ovime to u njihovo ime i činim.

Dakako da bi se glede toga imalo što poduže pisati, ali tekst bi se rasplinuo i izgubio smisao reakcije.

Prvenstveno je navesti četiri bitne činjenice. Prvo, Hoteli Zadar d.d. putem svojih pravnih prednika KUPILI objekt na plaži Kolovare još davne 1978.g., i to od tadašnjeg poduzeća „Nasadi i kupališta“, dakle od prednika poduzeća tadašnje općine Zadar, prednika Grada Zadra. Drugo, taj je objekat u TEMELJNOM kapitalu Hoteli Zadar d.d. Treće, svatko tko se rodio prije Domovinskog rata znade da je taj objekt – objekt Hotela Zadar d.d. (prije OOUR Hoteli Zadar). To svakako znaju i dužnosnici Grada Zadra, naravno, oni koji su to spremni pošteno i priznati. Četvrto, NIKADA NITKO nije niti pokrenuo postupak, a pogotovu nije legalno deposedirao Hotele Zadar d.d. iz predmetnog objekta.

Dakle u ovoj stvari radi se o posve OBRNUTOJ situaciji od teze iz prenesene objave Grada Zadra. Radi se jednostavno o pokušaju ČISTE OTIMAČINE imovine Hoteli Zadar d.d. i dioničara, na razini načina iz 1945, 1946, konfiskacijom bez pravnog temelja. Grad Zadar, za sebe ili kako sami vole reći za Državu rade sve da oduzmu imovinu Hoteli Zadar d.d. a bez da legalno izvlaste. Pri tome se pozivaju na pomorsko dobro, ali bez zadrške izvrću bit da – Zakon o pomorskom dobru i Zakon o izvlaštenju nisu doneseni radi bezrazložnog bogaćenja Državi milih, nego RADI PRAVDE ZA SVE.

U ovoj priči Grad Zadar zadnji je koji se može pozivati na legalnost svojih postupaka, kraj bjelodane činjenice da je tobože predmetni objekt preuzeo u posjed, zamislite – OD NEPOSTOJEĆE OSOBE. Naime, DANA 10. LIPNJA 2020.g. „primopredaju“ objekta izvršio nekadašnji stečajni upravitelj Sokol Projekt d.o.o. (vlasnik Zara Beacha), a TO DRUŠTVO BRISANO IZ SUDSKOG REGISTRA 1. LIPNJA 2020.g. !!! Da ne bi bilo na tome se s ove strane konstruira, u prilogu se dostavlja „Zapisnik sa lica mjesta dana 10. lipnja 2020.“ Sudski registar, glede brisanja iz registra dostupan je svima.

I onda se dogodio 27. srpnja 2020.g. SNAGE IZ ZADARSKE KVOTE u ministarstvima, poslale gospodina Borisa Mudrinića Inspektora IZ ZAGREBA da uvodi red na Pomorskom dobru u Zadru. Vjerojatno zato što u Lučkoj kapetaniji u Zadru previše dobro znaju istinu. Zato je bilo potrebno da ureduje direktno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Inače, u tom Ministarstvu ZADARSKI JE KADAR inicijala J.B., koji je potpisao svojevrsni „pamflet“ na temelju kojega Grad Zadar „harači“ po imovini Hotela Zadar d.d. Zato je, najvjerojatnije po istom kanalu, rečeni inspektor B.M. i došao u Zadar, s JASNIM CILJEM I ZADATKOM DA HOTELE ZADAR D.D. IZBACI IZ POSJEDA, bez stvarne veze sa Zakonom.

Tako primjerice, iako su Hoteli Zadar d.d. stranka u tom postupku, nisu prethodno obavješteni o ročištu, a predstavnici Grada Zadra su se prije ročišta uredno s istim „savjetovali“ u hladovini stabala na bolničkom parkiralištu. Uzgred rečeno nekim putem o ročištu je obavještem i jedan od bivših članova Sokol Projekt d.o.o. koji je na očevidu proveo petnaestak minuta, dok ga policajci nisu otpravili. U namjeri i odluci da govore samo dokazane činjenice iz Hotela Zadar d.d. ne žele insinuirati tko je dotičnoga obavijestio o tom očevidu. Ali, skreću pažnju na činjenicu da je gospodin pročelnik Ureda za gospodarenje imovinom Grada Zadra prije oko mjesec dana medijima izjavio kako su iz Grada obavijestili bivše članove Sokol Projekt d.o.o. da dođu preuzeti još neke stvari prije nego Grad Zadar ogradi objekt.

I na kraju, Uprava i Nadzorni odbor Hoteli Zadar d.d. jamče da je sve gore rečeno istina, i nemaju problema s time da bilo koje državno ili nevisno tijelo to ispita, svjesni svoje odgovornosti za riječi puštene u eter. I zaključno napominju, ako kome nije upečatljivo da i društvo Hoteli Zadar d.d. u svome nazivu ima riječ i smisao ZADAR.

Zadar, 28. srpnja 2020.g.

Za Hotele Zadar d.d.

punomoćnik Augustin Sudinja , odvjetnik

24. travanj 2024 21:26