StoryEditorOCM
TribinaPA DOBRO JE LI OVO STVARNO NORMALNO?

Građane opet izluđuje turistički vlakić, zapravo prerušeni traktor, koji usporava promet zakrčenim ulicama dok mili 20 km na sat!

Piše Zadarski.hr
4. svibnja 2018. - 14:30
20180504_110750

U svega nekoliko dana, javio nam se još jedan (iznervirani) čitatelj zbog presporog turističkog vlakića koji svojim kretanjem ugrožava promet.

- Pa dobro stvarno jel ovo normalno? U ovolikoj guzvi i ludilu, vječnim radovima, još nam samo fali vlakić koji vozi 20 na sat (i manje) po centru grada i okolo vozika lijene turiste kojima je teško prošetati malo i razgledavati. Ovaj vlakić (čitaj traktor) predstavlja već godinama problem u srcu sezone kad su gužve pojačane i to nikog od vladajućih nije briga. Postavlja se pitanje, jel taj vlakić (traktor) smije voziti tako sporo i jel s tim ugrožava i ometa normalni tok prometa? Citiram i članak zakona koji kaže: "Člankom 139. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN br. 67/08, 48/10 - Odluka UsRH i 74/11) propisano je da se autocestom, brzom cestom i cestom namijenjenom isključivo za promet motornih vozila ne smiju kretati pješaci, zaprežna vozila, bicikli i životinje, pomoćna pješačka sredstva, kao ni vozila koja ne mogu razviti brzinu kretanja veću od 60 km/h. Za sudionika u prometu koji počini prekršaj iz navedenog članka propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna." - stoji u poruci čitatelja s kojim se ne slažemo u ocjeni lijenih turista. Naime turisti na odmoru imaju pravo biti lijeni, dapače, domaćini im moraju pomoći da budu što ljeniji i opušteniji...

A što se tiče vlakića/traktora, čini se da je ovo postalo pitanje - za policiju!

25. travanj 2024 02:44