StoryEditor
TribinaCENTAR ZA MLADE ĆE RIJEŠITI PROSTORNE PROBLEME

Gradska knjižnica Zadar obilježila 20 godina djelovanja u sadašnjim prostorima

Piše Zadarski.hr
1. ožujka 2019. - 14:23
Knjiznica (1)

Prigodnom svečanošću i video-izložbom, Gradska knjižnica Zadar obilježila je 20 godina djelovanja u sadašnjoj zgradi na Voštarnici. Ravnateljica Doroteja Kamber-Kontić, uvodno je pozdravila sve nazočne zahvalivši na dolasku na obljetnicu te je u kratkim crtama podsjetila kako se knjižnica razvijala i napredovala posljednjih dvadeset godina, objavljeno je na WEB stranici Grada Zadra.

Ravnateljica je najavila preseljenje u dio zgrade koji će se rekonstruirati za potrebe Centra za mlade i gdje će, među ostalim, biti oformljen i odjel namjenjen upravo mladima. Zahvalila je Gradu Zadru na dosadašnjoj podršci i na naporima koje Grad ulaže kako bi ova knjižnica, koja je postala nezaobilazno mjesto Zadrana svih generacija, nastavila svoj daljni rast i razvoj.

Gradonačelnik Branko Dukić naglasio je da je Gradska knjižnica preseljenjem na ovu lokaciju gdje se danas nalazi, dala pečat stvaranju kulturno-obrazovnog centra ovog dijela grada te svojim aktivnostima, sadržajima i ponudom, davno nadrasla prostore koji su joj trenutačno na raspolaganju.

- Uskoro ćemo i to riješiti uređenjem zgrade Centra za mlade. Vjerujem, na radost brojnih korisnika ali i samih djelatnika knjižnice što će im omogućiti uvođenje novih sadržaja i usluga, pridonoseći time  obrazovanju i bogaćenju kulturnog života svakog pojedinca u Zadru.

Svečanosti su uz gradonačelnika Dukića nazočile zamjenica gradonačelnika, Jagoda Surać i pročelnica Dina Bušić.

#GRADSKA KNJIžNICA#DOROTEJA KAMBER KONTIć

Izdvojeno