StoryEditorOCM
TribinaRAT PRIOPĆENJIMA

HDZ Zadar: "Zaustavili su izgradnju škole i sportske dvorane, doveli u pitanje sudbinu KK Zadar, odbili preko sto milijuna kuna za izgradnju..."

Piše Zadarski.hr
17. ožujka 2022. - 18:00

Na službenoj Facebook stranici HDZ Zadar objavljeno je priopćenje pod naslovom "Rezime štete nakon sjednice Gradskog vijeća". Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Što za građane Zadra znače odluke većine s posljednje sjednice Gradskog vijeća koju čine Nezavisna lista Enija Meštrovića, Akcija mladih i SDP?

Ukratko:

- Skinut je prijedlog Odluke o izradi urbanističkog plana Kožina koji je bio predložen kako bi se stvorili preduvjeti za izgradnju osnovne škole u Kožinu i povlačenje EU sredstava za njenu izgradnju. Dakle, zaustavili su postupak izgradnje osnovne škole u Kožinu!​

- Skinut je prijedlog Odluke o izradi detaljnog plana Tehničkog školskog centra Zadar bez kojeg se TŠC ne može kandidirati prema EU fondovima za dogradnju i kvalitetnije funkcioniranje škole. Konkretno, to znači da se neće moći izgraditi športska dvorana za potrebe TŠC-a i Strukovne škole!

- Zaustavljen je projekt nove prometnice iznad Ulice Hrvatskog sabora (zaobilaznice) s novim spojem na Bokanjac i četverotračnom cestom do Žmirića, vrijedan više od sto milijuna kuna i to sredstvima Hrvatskih cesta.

- Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Zadar na sjednici održanoj 6. veljače pod predsjedanjem Ante Rubeše donio je Odluku o podizanju kratkoročnog kredita za tekuću likvidnost kluba za koju su glasovali i Ante Rubeša i Enio Meštrović. Isti dvojac u funkciji gradskih vijećnika, samo mjesec dana kasnije, na sjednici Gradskog vijeća 15. ožujka svjesno skida tu točku s Dnevnog reda znajući da neizglasavanjem kredita dovode u pitanje funkcioniranje i završetak sezone te tako svojom neodgovornošću i nezrelošću dovodi KK Zadar u neizvjesnu situaciju.

- Prisjetimo se u ovo preduskrsno vrijeme i amandmana Enija Meštrovića prema kojem je velikom broju umirovljenika uskraćena uskrsnica, jer je isti vijećnik preložio smanjenje cenzusa s 2.000,00 kuna na 1.750,00 kuna.

Dakle, zaustavili su izgradnju škole, izgradnju sportske dvorane, doveli u pitanje sudbinu KK Zadar, odbili preko sto milijuna kuna za izgradnju infrastrukture u gradu, a dijelu umirovljenika uskratili simbolične uskrsnice.

Nažalost, to je samo dio štetnih odluka koje izglasava većina u Gradskom vijeću Grada Zadra, a koje u konačnici zaustavljaju razvoj grada u svim segmentima života.

19. travanj 2024 02:00