StoryEditor
TribinaNA NADOLAZEĆIM LOKALNIM IZBORIMA

HSP AS predvodit će Vedran Uranija

Piše Zadarski.hr
27. veljače 2017. - 20:40
uranija-crop

Hrvatsku stranku prava dr. Ante Starčević na lokalnim izborima predvodit će Vedran Uranija, stoji u priopćenju te stranke koje prenosimo u cijelosti:

„Jedan od najpoznatijih hrvatskih boraca za ljudska prava, gosp. Vedran Uranija danas je donio odluku da predvodi pravaše kao nezavisni kandidat na slijedećim lokalnim izborima. Gosp. Vedran Uranija godinama je pravni zastupnik zadarskog Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, točnije obavlja poslove pravnog povjerenika na području Zadarske i Šibensko-kninske županije. Gosp. Uranija dobitnik je i Nagrade Grada Zadra za osobite zasluge u zaštiti i promicanju radnih i socijalnih prava.

- S ciljem zaštite radnih i socijalnih prava naših građana, u zadnje vrijeme sam imao kontakata sa više političkih opcija kako bi se dodatno i kroz političku dimenziju aktualiziralo sve izraženije ugrožavanje tih prava.

Na kraju sam se odlučio kao nezavisni kandidat predvoditi pravašku platformu, na čelu sa stožernom strankom HSP-om dr. Ante Starčević, kao političku opciju koja jedina nastoji „svim snagama“ zaštititi hrvatske građane, vratiti hrvatskim građanima dignitet, osigurati im radna i socijalna prava i u konačnici spriječiti iseljavanje naših građana u potrazi za boljim životom negdje van domovine gdje se cijeni i vrednuje rad i gdje radnik nije „gurnut“ na margine društva.

Prepoznao sam rad vodstva zadarskog HSP AS-a koji ide u tom smjeru i zato vjerujem da će ova suradnja svakako radna i socijalna prava građana dignuti na jedan prioritetni nivo jer bez građana koji odseljavaju i radnika koji su na margini društva ne možemo reći da imamo domovinu o kojoj smo sanjali i za koju smo se teško izborili.

Predsjednik ŽV HSP AS ZŽ, gosp. Dalibor Barešić ustvrdio je da HSP AS Zadarske županije, kako su već više puta istakli, svakako radi na okupljanju kvalitetnih ljudi.

– Uz nedavno pristupanje pukovnika HV-a Ante Žonija Maksana, koji će zastupati prava branitelja kroz pravašku platformu, sada smo stupili i u suradnju sa gosp. Vedranom koji će zastupati radna i socijalna prava naših građana. Kvalitetan program, kojeg pravaši zasigurno imaju, zahtjeva i suradnju sa kvalitetnim ljudima kojima je stalo do naših građana, radnika i branitelja. Vjerujem da će građani Zadarske županije to prepoznati i dati nam povjerenje da zaustavimo daljnju devastaciju gospodarstva i iseljavanje hrvatskih obitelji.“ 

02. srpanj 2022 16:13