StoryEditorOCM
TribinaNEKI IGRAJU I IGRICE

Jure Zubčić cijelo jutro pokušava dobiti OB Zadar, a telefon je okrenuo gotovo stotinu puta i nitko mu se nije javio!

Piše Zadarski.hr
30. studenog 2021. - 15:36

Jure Zubčić je još jednom na svojoj službenoj Facebook stranici objavio tekst potkrijepljen slikama. Ovaj put njegova je objava vezana uz Opću bolnicu Zadar. Zubčić ističe kako je cijelo jutro pokušavao dobiti nekoga na telefon u zadarskoj bolnici, a na ispisu poziva vidi se kako su brojevi pozivani gotovo stotinu puta. Međutim, nitko mu se, unatoč brojnim pozivima, nije javio na telefon. 

- Da je zdravstveni sustav pod pritiskom zbog pandemije je svima jasno, ali bolnica u Zadru je na rubu funkcionalnosti. U prilogu je slika s brojem poziva koje sam danas uputio Općoj bolnici Zadar da se u niti jednom slučaju nije nitko javio. Da nisam jedini, dokaz je i druga slika s upućenim pozivima mog poznanika. Također nije nitko podigao slušalicu. O pristojnosti pojedinih i kad podignu slušalicu nekom drugom prilikom. Danas sam i bio u prostorijama poliklinike te svjedočio (ne prvi put) po meni sramotnoj sceni. Liječnik preko cijelog hodnika prepunog ljudi viče sestri ime i prezime pacijenta te dijagnozu. Pravo pacijenta na privatnost? Ljudskost? Profesionalnost? Takvo ponašanje ne ovisi o napregnutosti sustava kao ni o sredstvima već samo o ljudskosti i profesionalnosti. Naravno, čast izuzetcima kojih ima i koji na sreću nisu tolika rijetkost, napisao je Zubčić u svojoj objavi i objavio još jednu fotografiju gdje djelatnica bolnice igra igrice na kompjutoru. 

- Nisam mislio, ali nakon današnjih događaja objavljujem i sliku koja je snimljena 13.05.2021. na kojoj sestra, na očigled pacijenata, igra candy crush. Dok se urušavaju kolone bombona u popularnoj igrici urušava se i zdravstveni sustav!, objavio je Zubčić, a njegov "post" prenosimo u cijelosti. 

19. travanj 2024 19:36