StoryEditorOCM
TribinaREAKCIJA IZ SDP-A

Jure Zubčić: Protiv korona virusa ćemo uskoro dobiti cjepivo, a što ćemo sa pročelnikom Koronom i epidemijom neuspješnih prodaja?

Piše Zadarski.hr
4. prosinca 2020. - 15:07

 Jure Zubčić, gradski vijećnik SDP-a oglasio se priopćenjem za javnost u koje prenosimo u cijelosti.

- U Zadru kao da nam epidemija korona virusa nije dovoljna, pa smo poharani i pročelnikom Koronom.

Nepostojanje strategije upravljanja gradskom imovinom izlazi na vidjelo, na štetu svih građanki i građana. Nepostojanjem plana kojim bi se odredilo kako gradsku imovinu staviti u javnu službu, odnosno u službu građana, pokazujemo kako niti plana niti strategije upravljanja jednostavno nema. Jedina strategija je prodaja svega u vlasništvu grada, a očito ni za to nisu sposobni.

Više puta smo upozoravali da prostore „bivšeg HAK-a“ neće uspjeti prodati. Pročelnik Korona se ipak odlučio upustiti u postupak javnog nadmetanja. Prodaja, za oba terena na Relji, je propala. Nije to jedina neuspjela prodaja od strane pročelnika. Terene na Dračevcu je također pokušao, bezuspješno, prodati. Prvo je tu točku morao skidati s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća kako bi na sljedećoj ipak dospjela na glasanje.

Nakon toga, već poznati scenariji, bezuspješna prodaja. Kada je jedini plan prodaja svega što se prodati da, možemo slobodno reći da plana nema, a i u tom neplaniranju su nesposobni. To nas, građanke i građane, Zadra dovodi u paradoksalnu situaciju jer gradsko vlasništvo je spašeno nesposobnošću gradske uprave.

Protiv korona virusa ćemo uskoro dobiti cjepivo, a što ćemo sa pročelnikom Koronom i epidemijom neuspješnih prodaja? - pita se Zubčić.

25. travanj 2024 23:22