StoryEditor
TribinaPISMO S DUGOG OTOKA

Katamaran iz Sali jutros nije isplovio zbog kvara. Zamjenski brod nije poslan i 40-ak putnika nije stiglo do Zadra. A što rade vladajući?!

Piše Lista mladih Dugog otoka
23. svibnja 2021. - 14:25
IlustracijaDuje Klaric/Cropix

Priopćenje Liste Mladih s Dugog otoka prenosimo u cijelosti: 

"Katamaran iz Sali jutros nije isplovio zbog kvara. Zamjenski brod nije poslan, 40-ak putnika nije stiglo do Zadra kako su planirali. 

Ostali su čekajući na rivi...

A što rade vladajući?! 

Jesu li se potrudili osigurati vezu sa Zadrom ili se još nisu dogovorili oko podjela funkcija pa ne znaju tko bi točno trebao uzeti telefon u ruke?

Katamaran na redovnoj brzobrodskoj liniji Zadar-Sali-Zaglav-Zadar u nedjelju 23. svibnja u 9 sati zbog kvara nije nastavio svoju redovnu rutu iz Sali prema Zaglavu s odredištem u Zadru. Iako je bez mogućnosti dolaska na kopno ostalo gotovo 50 putnika, redom od onih najmlađih pa sve do starijih i nemoćnih, nova-stara vlast se oglušila na apele putnika i nisu napravili apsolutno ništa da se pošalje novi brod.

Zakonska je obveza brodara osigurati zamjenski brod u najkraćem mogućem roku.

Prema informacijama koje imamo, danas će linija Zadar-Sali-Zaglav-Zadar prometovati sam jednom i to u 19.35 sati, od uobičajene tri linije i to s ograničenim brojem putnika zbog propisanih epidemioloških mjera. Ako prednost budu imali putnici koji su jutros kupili karte, već sada su sve karte zauzete (prodane). Putnih karata vikendom nedostaje i kada prometuju sve linije. Što će se dogoditi dana samo možemo nagađati, no iz iskustva znamo da će mnogi ostati bez zakonom jamčenog javnog prijevoza.

O moralnoj odgovornosti prvog čovjeka otoka nećemo ni govoriti jer iz svega dosad viđenog pitamo se ima li taj čovjek uopće morala.

Prava dugootočana i posjetitelja otoka su uskraćena, sve je isto kao lani. Dugi otok nastavlja svoj zimski san.

Lijepi pozdrav,

Lista Mladih

23. lipanj 2021 15:43