StoryEditor
TribinaŽUPANIJSKI VIJEĆNIK IVAN MATIĆ O MULJANJU SA SREDSTVIMA ZA ENERGETSKU OBNOVU:

Korupciji HDZ-a treba stati na kraj i na političku odgovornost pozvati župana Božidara Longina

Piše Zadarski.hr
11. svibnja 2019. - 10:24
zupanijsko_vijece24-031017

 Županijski vijećnik Mosta NL u Zadarskoj županiji Ivan Matić, reagirao je na činjenicu da je USKOK osumnjičio Danijela Pavića, savjetnika županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove jer je kao službena osoba za novac namještao natječaje za energetsku obnovu s vlasnicima obiteljskih kuća. 

-Nedopustivo je da službena osoba, odgovorna za tako važan sektor, na ovakav sramotan način koristi svoj položaj i zloupotrebljava svoje ovlasti. Korupciji vladajućeg HDZ-a treba stati na kraj, jer su u svaki sektor zaposlili svoje kadrove, a ovakvi slučajevi pokazatelj su da je korupcija doslovno u svakoj pori društva. Službena osoba u županiji, član Povjerenstva za provedbu Javnog poziva za sufinanciranje mjera energetske obnove, završila je u pritvoru jer je na čelu skupine ljudi koji su krivotvorili dokumentaciju za energetsku obnovu kuća. U našoj županiji smo navikli na rođačke veze, nepotizam i korupciju, a ovo je primjer da na svakoj razini caruje mito i protekcija i zato na političku odgovornost treba pozvati zadarskog župana Božidara Longina, rekao je Matić.

Matić je istaknuo kako savjetnik u županiji ne može bez posljedica po svoje nadređene oštećivati državni proračun, te uzimati mito od 1.000 do 3.000 kuna, koliko je Pavić, kako USKOK navodi, tražio za dokumentaciju potrebnu za podnošenje zahtjeva za energetsku obnovu.

Izdvojeno

25. siječanj 2021 20:00