StoryEditorOCM
TribinaPRIJAVITE SE

Krenule su prijave za besplatni program „Nastavnik za nastavnika“ koji se održava već četvrtu godinu za redom

Piše Zadarski.hr
10. veljače 2021. - 13:12

U organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, krenule su prijave za besplatni program „Nastavnik za nastavnika“ koji se održava već četvrtu godinu za redom, a počinje 23. veljače. Ove godine oboren je rekord po broju prijavljenih edukatora, a od 66 prijavljenih edukacija u program je uvršteno njih 48, dok će predavanja i radionice održati čak 36 različitih edukatora.

Ovogodišnji program edukacija je aktualan, raznolik, suvremen, nov i iznimno primjenjiv u trenutnoj odgojno-obrazovnoj situaciji. 

- Protekla godina donijela je brojne izazove u odgojno-obrazovnom radu, a učitelji, nastavnici i stručni suradnici pronalazili su rješenja za probleme koji do jučer nisu ni postojali. Otkrivali su nove oblike i metode rada, kao i načine međusobne podrške. Ove godine nastavljamo s programom dijeljenja znanja, iskustava i vještina iz prve ruke i iznimno nam je drago što su nastavnici svoja iskustva odlučili podijeliti sa zainteresiranim kolegama te ovim putem pozivamo nastavnike da se prijave, poručili su iz Centra izvrsnosti.

Rad s darovitim učenicima, integracija suvremenih metoda učenja i poučavanja u obrazovni proces, određivanje, praćenje i vrednovanje ishoda učenja, razvoj poduzetničkih kompetencija, upotreba informacijsko-komunikacijske tehnologije u učenju i poučavanju, samo su neka od područja ovogodišnjih edukacija koje će se održavati od veljače do svibnja.

Predavanja i radionice će se provoditi uživo, ali i u virtualnim učionicama, u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, a broj sudionika po pojedinoj edukaciji je ograničen. Prijave su već započele, a iz Centra izvrsnosti apeliraju da se nastavnici prijave samo za one edukacije za koje su sigurni da će ih moći pohađati, a u slučaju nemogućnosti dolaska da zakazane termine odjave.

Sve edukacije programa „Nastavnik za nastavnika“ dostupne su na https://ci-sdz.hr/edukacije/ , a za sudjelovanje se može prijaviti svaki odgojno-obrazovni djelatnik iz Splitsko-dalmatinske županije, ali i susjednih županija, preko poveznice na prijavni obrazac unutar opisa svake edukacije.

25. travanj 2024 06:24