StoryEditorOCM
TribinaMATE LUKIĆ PIŠE...

Gdje je ŽiL? Skraćenica za Žderačinu i Lokačinu, izborni program NL Meštrovića. Pozivam direktora HNK Zadar da podnese ostavku!

Piše Mate Lukić
27. srpnja 2021. - 20:01

Mate Lukić, gradski vijećnik HSP-a i bivšeg voditelja postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra uputio je javno priopćenje pod naslovom "Kruha i igara" kojeg prenosimo u cijelosti:

- Odbijam biti član bilo kojeg od odbora u Gradskom vijeću koji su nedemokratski raspoređeni između koalicije NL Enio Meštrović, SDP-a i Akcije mladih te s druge strane HDZ-a, HSP-a te Umirovljenika. 

Lista HDZ-a i partnera je dobila najveći broj mandata i daleko najveći postotak glasova. Ne kaže se bez veze paktovi i postoje da ih rade slabiji. Bez obzira na to, umjesto sedam imamo četiri predsjednička mjesta u odborima. Ja govorim u svoje ime i u ime svoje stranke, drugi me ne zanimaju. Ne prihvaćam nijedno mjesto. Točka.

Nikad se javno ne koristim sarkazmom, ali vidim da korištenje neprimjerenih riječi i nedoličnog ponašanja postaje popularno u našem gradu s 3000 godina povijesti i kulture, pa da se i ja pokušam uklopiti. Gdje je ŽiL? Nova skraćenica kod nas označava Žderačinu i Lokačinu. To je bio izborni program NL Meštrovića. Ako se nakon ove dvije katastrofalne godine, ekonomske razorne za nas male obrtnike, spektakl sprema već tradicionalnim pečenjem janjaca na rivi za Noć punog mjeseca, strpit ćemo se. Ako nema para, dignut ćemo prirez ili smanjiti plaće nekome, nebitno kome ali ima da se vrti i pije.

Nakon toga možemo transparentno nekog sa žurke izabrati za novog trenera KK Zadra.

Smeta mu da bude u kadru sa mnom jer grb moje stranke na mom sakou ima prvo bijelo polje, vidjet ćemo kako će reagirati na svoju koalicijsku partnericu iz SDP-a Vukošu koja je opsjednuta farbanjem grafita Tornada, kao i inicijative te stranke da  se ukloni spomen ploča heroja Rajka Loze. Kažeš da te ideologija ne zanima pa valjda neće proći kad dođe na dnevni red. Vjeruj doći će na dnevni red. 

Direktora HNK Zadar pozivam i sada da podnese ostavku prije sjednice i pokuša tako spasiti klub. Njegovo putovanje tamo je završeno. Ostavkom će sebe i nas koji smo glasali za pozajmicu bar malo spasiti od ponižavanja. Ne samo njega nego i ostale koji se traže u ovim riječima. 

Udruge koje se financiraju iz proračuna, a po informacijama uskoro i dokazima, peglaju kartice na žderačini i lokačini, pogotovo u vrijeme dobre janjetine, i oni dolaze uskoro na tapet. Tik-Tak dolazi vašem ŽiL-u. 

Ne možete me diskreditirati, spriječiti niti uzdrmati jer uglavnom je sve pokušano, ne dira me ni 1 %. 

Građani Zadra, je li došlo vrijeme da se političari  podsjete da gledajući lijevo i desno zaboravljamo da zapravo postoje i oni koji su gore i dolje?

Ili su se neki sjetili, možda i znali cijelo vrijeme, a sad imaju priliku to pokazati.

HNK Zadar, KK Zadar, lokačina i žderačina, drugih problema nemamo. 

Svakako, reklo bi se, panem et circenses, neka igre počnu - zaključio Lukić je u priopćenju. 

27. travanj 2024 01:38