StoryEditorOCM
TribinaREAGIRANJE

Mate Lukić: "Ne možeš neplivača poslati da pliva maraton niti neznalicu da kroji proračun od gotovo 800 milijuna kuna.Zadar se godinama neće oporaviti od ovoga"

Piše Zadarski.hr
30. prosinca 2022. - 18:08
Zadar, 221122. 15. izvanredna sjednica Gradskog vijeca Grada Zadra u Velikoj vijecnici na Narodnom trgu. Na fotografiji: Mate Lukic, vijecnik.Jure Miskovic/Cropix/Cropix

Mate Lukić, predsjednik županijskog vijeća HSP-a poslao je reagiranje o Zadru "kao gradu slučaju".

"Godinama se pojedinci trude iz svake nesreće, pojedinog manijaka i sličnih situacija prišiti nam titulu grada slučaja.

Sad smo službeno, zahvaljujući Eniu, Sdp-u i AM, postali grad slučaj. Jedini smo grad sa nezakonitim proračunom  u Hrvatskoj.

Ne smijem zaboraviti  Marka Vučetića Nerona koji uživa u ovome što se događa. On je taj koji je zazivao da se spali Znanstvena knjižnica da KK Zadru damo 1 kunu. On je zapravo tip koji s balkona želi gledati kako se sve ruši. 

Ljude koji ne prate previše zbunjuje što se događa.

Iako osobno smatram da je  primjerice, vatromet čisto bacanje novca, drago mi je jer će kućni ljubimci manje patiti od prošlih godina.

HSP nema razloga za slavlje jer je naš Zadar blokiran. Građani su našoj koaliciji dali izvršnu vlast ali ne i većinu u GV. Godinu i pol traje ovo mrcvarenje. Suma sumarum je da će najveća žrtva biti Zadar i njegovi građani. Sve udruge, klubovi i zajednice ne mogu dobiti kune, nijedan projekt ne može započeti, nijedna javna nabava se raspisati. Nažalost, ništa ni od igrališta na Sinjoretovu jer neznanje i neukost gradskih vijećnika, ima svoju cijenu. U ovom slučaju, "platit" će je djeca Sinjoretovu.

Mantra pojedinih vijećnika o amandmanima za potrebite u našem gradu, a koji se ne mogu ispuniti zbog neukosti ili ne zakonitosti, jest obično prodavanje magle. Vičeš, ja sam osigurao, a znaš da se neće ispuniti. No, neovisno o tome, ne možeš amandmanima zaustavljati investicije, jer ako nisi zaradio nemaš od čega dati. 

Dragi Zadrani, 

ne možeš neplivača poslati da pliva maraton. Pilota da operira, a neznalicu da kroji proračun od gotovo 800 milijuna kuna. Ne mogu se načuditi kako jedni od njih sad viču žao nam je nismo bili educirani za ovo, drugi eto vam sada. 

Odavno sam predvidio propast KK Zadra i blokadu grada. Nekima je bilo smiješno, a onome tko radi ovo bilo je očito.

Zadar se godinama neće oporaviti od ovoga, i tako mi je žao zbog toga"- napisao je Mate Lukić.

08. svibanj 2024 10:02