StoryEditorOCM
TribinaNOVA PRAKSA

Mještani Dikla pozvani na anketno izjašnjavanje: što želite u prizemlju zgrade Mjesnog odbora?

Piše Zadarski.hr
27. lipnja 2022. - 09:18

U nedjelju, 3. srpnja 2022. godine bit će organizirano sudjelovanje stanovnika Dikla u anketi, a koja će poslužiti u svrhu donošenja konačne odluke o namjeni prostora u prizemlju zgrade Mjesnog odbora Diklo. Podsjećamo, na sjednici Vijeća mjesnog odbora Diklo od dana 27. travnja 2022. godine donesena je odluka o privremenoj obustavi postupka prenamjene prostora iz ugostiteljskog objekta u ambulantu opće medicine u prizemlju zgrade Mjesnog odbora Diklo, a u razdoblju dok se ne provedbe postupak ispitivanja javnog mnijenja.

Predmetni prostor ugostiteljskog objekta u prethodnom je razdoblju bio veliki kamen spoticanja među mještanima radi čega je sam prostor u razdoblju od dvije godine ostao neiskorišten. Na tragu predlaganja i provedbe projekata usmjerenih ka boljitku našeg mjesta projekt prenamjene prostora i uspostave ambulante opće medicine u našem mjesnom odboru ovo Vijeće smatralo je kao još jedan pozitivni iskorak prema boljem i ugodnijem okruženju za sve naše stanovnike, a osobito u okviru okolnosti u kojima je ta odluka donesena.

Međutim, s obzirom na izmijenjene okolnosti te apele naših mještana, u konačnu odluku o namjeni prostora želimo uključiti što veći broj naših mještana. Svim je članovima Vijeća mjesnog odbora Diklo neizmjerno stalo da ovaj prostor bude u onoj funkciji koja to najbolje odgovara svim stanovnicima Dikla i zato pozivamo sve da se uključe u nedjelju 3. srpnja 2022. i pomognu u donošenju konačne odluke! U svrhu provedbe procesa anketiranja tražimo volontere i promatrače te molimo sve zainteresirane da se jave ili izravno Mjesnom odboru Diklo ili putem Volonterskog centra Zadar. Srdačno i s poštovanjem,

PREDSJEDNICA VIJEĆA MO DIKLO Martina Matešić, mag.oec.

 

Evo o čemu će se mještani Dikla u stvari izjašnjavati

 

U prizemlju zgrade Mjesnog odbora Diklo (Krešimirova obala 164) najviše bih voljela/volio da bude:

1. Ambulanta opće medicine

2. Trgovina

3. Ugostiteljski objekt (caffe bar)

4. Društveni dom

5. Nešto drugo: ___________________

 

Što znači koji odabir:

U slučaju odabira 1. Ambulanta opće medicine potpisat će se ugovor s Domom zdravlja Zadarske županije te će se nastaviti radovi na prenamjeni prostora u ambulantu.

U slučaju odabira 2. Trgovina, Grad Zadar kao k.č. 59/6, k.o. Diklo raspisuje javni natječaj za predmetnu namjenu, a prostor dobiva ponuditelj koji ponudi najbolju ponudu, odnosno najviši novčani iznos za mjesečnu najamninu.

U slučaju odabira 3. Ugostiteljski objekt (caffe bar), Grad Zadar kao vlasnik k.č. 59/6, k.o. Diklo raspisuje javni natječaj za predmetnu namjenu, a prostor dobiva ponuditelj koji ponudi najbolju ponudu, odnosno najviši novčani iznos za mjesečnu najamninu.

U slučaju odabira 4. Društveni dom, prostor će se staviti na raspolaganje udrugama i drugim organizacijama civilnog društva s područja Dikla.

U slučaju odabira 5. Nešto drugo: ___________________ postupanje s prostorom ovisit će o predloženoj namjeni prostora, ukoliko je predložena namjena tržišne prirode raspisuje se natječaj (npr. teretana i sl.), a ukoliko je javne (npr. Ogranak Gradske knjižnice Zadar) potpisuje se ugovor s nadležnim javnopravnim tijelom.

Što nakon ankete:

Rezultati ankete predstavit će se javnosti i poslužit će za donošenje konačne odluke o namjeni prostora. Mjesni odbor zadržava mogućnost organiziranja dodatnih savjetovanja s javnošću prema potrebi nakon provedene ankete u vidu zbora građana, konzultacija, fokus grupa ili drugih modela sudjelovanja javnosti u odlučivanju ukoliko rezultati ankete budu takvi da podjednako vrednuju dva ili više odgovora.

 

 

26. travanj 2024 17:16