StoryEditorOCM
TribinaREAGIRANJE

Mještani Rovanjske pitaju načelnika Vulića: Kako će djeca boraviti na igralištu za koje nije ishodovana građevinska dozvola?

Piše Zadarski.hr
3. veljače 2023. - 22:11

Na naš tekst o obnovi školskog igrališta u Rovanjskoj reagirali su tamošnji mještani nezadovoljni radovima koje vodi Opina Jasenice. Poslali su nam reagiranje koje prenosimo u cijelosti.

Mi mještani naselja Rovanjska koja se nalazi u općini Jasenice dodatno reagiramo na medijske navode o gradnji školskog sportskog igrališta koje se gradi neposredno ispred područne škole u Rovanjskoj.

Konkretno načelnik Općine Stipe Vulić pokušao je dati odgovore na neka postavljena pitanja, ali ni riječi o legalnosti objekta. Mi mještani prilikom započetih radova posjetili smo Općinu Jasenice te nam je službenik u Općini rekao da je Općina izradila glavni projekt i prijavila početak gradnje. Kada je sam objekt dobio konture, na lice mjesta smo doveli ovlaštenog arhitekta da nam objasni je li ovoliki zahvat moguće raditi bez građevinske dozvole. Objašnjeno nam je da se glavnim projektom može vršiti sanacija, a nikako proširivati sam objekt kao i graditi betonsko armirane zidove visine preko 3 metra, dužine više od 15 metara, i vršiti iskope nekoliko desetaka kubika.

Ovim zahvatom sam objekt je proširen za 1/3. Načelnik udara na emocije pa pita javnost kako se ti mještani ne brinu za sigurnost djece, a mi mještani ga pitamo: Kako će djeca boraviti na igralištu za koje nije ishodovana građevinska dozvola i na kojem ih vrebaju razne opasnosti od udara električne energije, željezne ograde i raznih zidova tolike veličine?

Načelnik navodi da je izvoditelj radova izabran na javnom natječaju potpuno legalno, a u daljem tekstu navodi kako općina Jasenice u isti projekt ulaže između 200000 i 300000 kuna. Kako je moguće na javnom natječaju dobiti iznos koji nije točno definiran, što naravno budi sumnju?

Načelnik priznaje da je istina da je put s kojim bi mi trebali ići do svojih kuća mjestimično uzak te da će to tijekom vremena riješiti. Ne znamo kako je to zamislio kada su točno uz taj put privatne parcele a jedan od autora ovog teksta je vlasnik jedne od privatnih parcela te ga o toj mogućnosti nitko ništa nije pitao?

Načelnik navodi da je istina da brat od vlasnika firme koja izvodi radove radi u općini te da s ničim nije utjecao na izbor ponuditelja. Mi to i ne tvrdimo, ali tvrdimo da je spomenuti Dario Knežević protu pravno zaposlen u općinu Jasenice. Dokaz našoj tvrdnji je da je isti svega nekoliko mjeseci nakon zaposlenja od načelnika isposlovao 3 mjeseca neplaćenog, sve kako bih mogao obavljati svoje privatne poslove na pomorskom dobru u istoj Općini. Tih nekoliko mjeseci mu je bilo dovoljno da o trošku Općine instalira na moru sigurnosne prepreke(bove) a koje je po opisu posla koje obavlja bio dužan sam izvesti i platiti. Isti Dario Knežević je bio aktivist liste koja je kandidirala Stipu Vulića pa se lako može zaključiti da se radi o uhljebljenju.

Ako je nakon nekoliko mjeseci uzeo neplaćeni dopust onda to radno mjesto i nije potrebno.

Kada se zaposlio Dario Knežević javio se još jedan aktivist liste Stipe Vulića, Marino Baričević, te je po svemu zadovoljavao uvjete natječaja bolje od Darija, nagovoren je da se povuče je su ga svega nekoliko mjeseci kasnije zaposlili kao komunalnog redara u općini Jasenice. Ako cijela nacija utvrđuje tko je AP bilo bi dobro da i ovdje saznamo istinu.

S poštovanjem,

Zabrinuti građani

25. travanj 2024 17:13