StoryEditorOCM
TribinaHOĆE LI USPJETI?

MO Poluotok traži zatvaranje ceste od Arsenala do Foše ovog ljeta: dopis poslali prema Gradu

Piše Zadarski.hr
23. veljače 2022. - 11:19

Mjesni odbor Poluotok jučer je službama Grada Zadra uputio službeni dopis kojim se traži zatvaranje prometnice „od Arsenala do Foše" u ljetnim mjesecima, od 1. srpnja do 15. rujna.

Vijeće MO Poluotok je usvojilo prijedlog na sjednici 20. prosinca prošle godine, a sada je upućeno na evaluaciju Gradu Zadru i hitnim službama.

- Vijeće MO Poluotok poziva nadležne službe Grada Zadra, Prometne Policije, Javne Vatrogasne Postrojbe Grada Zadra te Obala i Lučica d.o.o. da razmotre te se javno očituju o mogućnostima provedivosti sljedećeg prijedloga prometnog rješenja za narednu turističku sezonu. Tražimo uvođenje posebne regulacije prometa u razdoblju od 1. 7. do 15. 9. 2022. godine, koja bi predviđala zatvaranje jednosmjerne prometnice "Od Arsenala do Foše" za sve osim stanara, hitne službe, zaposlene te dostavna vozila u navedenom razdoblju godine.

image
ulica zadarskog Mira
Google Maps

Cilj uvođenja predložene regulacije prometa je rasterećenje najužeg centra grada od prometnih gužvi tijekom ljetnih mjeseci, osiguravanje mogućnosti intervencije službi u hitnim slučajevima, osiguravanje dostupnosti parkirnih mjesta za stanovnike, djelatnike i registrirane posjetitelje te usklađivanje sa smjernicama budućeg nacrta dokumenta o "Planu upravljanja povijesnom jezgrom kako bi se osigurao održivi razvoj u skladu s postavkama očuvanja UNESCO-ve Svjetske baštine".

Isto tako, svim navedenim službama i Gradonačelniku Grada Zadra prenosimo stav Vijeća MO Poluotok o prijedlogu rješenja problema parkinga stanara na području našeg MO-a te želimo naglasiti kako svako rješenje ovog problema koje ne predviđa osigurano parkirno mjesto stanarima tokom cijele godine smatramo neprihvatljivim.

image
dopis koji su uputili prema gradu
Mo Poluotok

Mišljenja smo da bi ovakvo prometno rješenje, uz rasterećenost prometnih puteva u ljetnim mjesecima, rezultiralo i dostupnijim parkirnim mjestima za stanare, poslovne subjekte ali i većinu "legalnih" gostiju apartmana na području našeg MO-a - piše u dopisu koji su uputili prema Gradu.

Mjesni odbor u sljedećih 15 dana očekuje očitovanja adresiranih službi te će o razvoju situacije i idućim koracima pravovremeno obavijestiti javnost

16. travanj 2024 11:52