StoryEditorOCM
TribinaFOTO: PROMOCIJA PRVOSTUPNIKA NA POMORSKOM ODJELU

Nautičari i brodostrojari posao dobivaju odmah nakon diplome, a kadeturu i ranije

Piše Zadarski.hr
12. prosinca 2019. - 18:03
pomorstvo (1)

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru danas je održana svečana promocija sveučilišnih prvostupnika Pomorskog odjela. Promoviran je 21 sveučilišni prvostupnik inženjer Brodostrojarstva i tehnologije pomorskog prometa te 75 sveučilišnih prvostupnika inženjera Nautike i tehnologije pomorskog prometa.

- Sretan kad vas vidim ovako puno, a to nije sve, jer je od 96 prvostupnika nazočno samo pedesetak. Ostali već rade, plove svjetskim morima, što pokazuje da oni koji imaju ovu diplomu ne moraju dugo čekati na posao. Dio ga dobije odmah, dio u roku od šest mjeseci, a zapravo najveći dio ugovara kadeture još dok su studenti, rekao je na svečanoj promociji pročelnik Pomorskog odjela  dr. sc. Leonardo Marušić. Za dio prvostupnika diplome su tako danas u svečanoj dvorani primili roditelji.

- Krenuli smo sa samo troje-četvero zaposlenih,  a na prvoj promociji 2013. godine  imali smo manje od 30 studenata. Ova brojka pokazuje koliko smo napredovali, ne samo u broju, nego i u kvaliteti nastave, budući da smo nabavili opremu vrijednu preko 3 milijuna kuna, uključujući pomorski simulator. Sve prihode koje ostvarujemo kroz komercijalne programe cjeloživotnog učenja i dalje ćemo ulagati u kvalitetnije studiranje naših studenata, istaknuo je Marušić.

Nakon podjele diploma proglašeni su najbolji studenti generacije, Toni Staisavljević i Mate Ledenko. U zabavnom programu nastupila je ženska klapa Anima Maris.

19. travanj 2024 23:42