StoryEditorOCM
TribinaI NATALI DIZDAR NAPUŠTA HRVATSKU?

Njezin brat Filip slučajno otkrio planove nakon povratka iz SAD-a

Piše Jutarnji.hr
15. studenog 2017. - 13:48
dizdar

Talentirani i svestrani Filip Dizdar vratio se u Hrvatsku nakon višemjesečnog boravka u Americi gdje je na Njujorškoj filmskoj akademiji završio pisanje scenarija. Kaže da je oduševljen životom u New Yorku, no život je toliko užurban i maksimalno podređen ganjanju karijere da i život u Hrvatskoj ima svojih prednosti. Ipak, možda bi i njegova sestra Natali uskoro sreću mogla potražiti vani...

‘Oduševljen sam. New York kao grad mi je odličan. Ne znam da li bi se istog trena vratio živjeti tamo, ali jednog dana ga ostavljam kao opciju definitivno. Super je tamo ako si mlad, ako voliš raditi i ako želiš uspjeti. Mislim da ima puno više prilika nego ovdje. Ali nije ni nama toliko loše koliko mislimo’, rekao je Dizdar za Showbuzz.hr.

Smatra da mi imamo puno kvalitetniji život dok je ondje sve podređeno poslu. Živio je s četiri cimerice i gotovo ih nikad nije viđao jer su neprestano radile. Također je uočio veliu razliku između Amerikanaca i Hrvata, odnosno Europljana. Naime, Amerikanci su osjetljivi na humor i treba paziti kakve šale osoba izgovara.

‘U Hrvatskoj smo poprilično slobodniji što se tiče humora. Tamo se ljudi često znaju vrlo lako uvrijediti na humor. Uvrijedio sam ih i to više puta. Ne želim sad reći uvredu, ali nije to bilo ništa strašno. Jako su osjetljivi i moraš biti jako politički korektan i paziti kako s kim pričaš. Kad bi se mi Europljani skupili, svi smo uvijek komentirali kako nam Amerikanci idu na živce jer se lako uvrijede’, otkrio je Dizdar koji bi se zbog posla odmah vratio natrag.

Sasvim slučajno spomenuo je da i Natali razmišlja o odlasku: ‘Moji su oduvijek bili prava podrška. I Natali razmišlja o odlasku u Ameriku. Gore ima puno više prilika i sve je dinamičnije, a mene trenutno tu još jako puno stvari veže.’ Filip nije htio precizirati je li to što ga veže ljubav, piše Dnevnik.hr.

Dizdar je režirao kratke filmove, bavio se fotografijom, radio je covere albuma, jumbo plakate za razne izvođače, producirao je i režirao niz glazbenih spotova i reklama. Osim toga, vodi program Video produkcije na MPA akademiji.

18. travanj 2024 16:15