StoryEditorOCM
TribinaPROJEKT JEKA!

Objavljene dvije brošure „Što je stablo čovjeku?“ i „Što je čovjek stablu?“, provedena i anketa među građanima „Koliko je tebi Zadar zelen?“

Piše Zadarski.hr
25. studenog 2022. - 19:47

Izrađene su dvije brošure u sklopu kampanje “Stablo i čovjek” koja se provodi u sklopu projekta JEKA!. U prijašnjim objavama najavljivane brošure „Što je stablo čovjeku?“ i „Što je čovjek stablu?“ sada su dostupne za preuzimanje.

U suradnji s udrugom „Zadarski pisci – ZaPis“, brošura "Što je stablo čovjeku?" obogaćena je radovima članova Udruge, iz autobiografske perspektive na temu povezanosti čovjeka i prirode te vlastite transformacije identiteta u okviru područja u kojem žive i djeluju kao komentatori društva i intervencija u javnom prostoru. Brošura sadržava i fotografije dvostrukog drvoreda kostela koji se nalazi u ulici Put Dikla s odabranim mišljenjima građana sakupljenih kroz anketu „Koliko je tebi Zadar zelen?“ te fotografije nekih od najvećih i najstarijih gradskih stabala.

Druga brošura, “Što je čovjek stablu?” obuhvaća odgovore stručnjaka iz područja biotehničkih i tehničkih znanosti koje smo prikupili kroz trajanje kampanje te fotografije novoizgrađenih stambenih objekata i naselja. Brošura sadržava i manji rječnik pojmova iz područja dendrologije, (urbanog) šumarstva i arhitekture.

Sutra, 26. studenog bit će objavljeni i rezultati provedenog anketnog upitnika „Koliko je tebi Zadar zelen?“ koje će se moći preuzeti i pročitati kako su sugrađanke i sugrađani odgovorili na postavljena pitanja.

19. travanj 2024 16:19