StoryEditorOCM
TribinaTKO JE ODGOVORAN?

Od 2006. stanovnici male ulice u Arbanasima čekaju asfaltiranje: Susjed u kolicima zapeo je s kolom na šaht koji strši, pao na lice i skoro iskrvario!

Piše Zadarski.hr
3. listopada 2020. - 21:15

Stanovnici male ulice ogranka Ulice Bonifacija Perovića u Arbanasima preko deset godina muku muče s neasfaltiranom uskom cestom koja vodi do njihovih kuća. Slali su razne dopise, upite, pokušavali zamoliti nadležne da ovu malu ulicu (koja spada pod Grad) konačno urede kako se više ne bi trebali brinuti za puknute automobilske gume, iskrenute noge, ali i teže ozljede.

- O da, bilo je i toga – priča nam stanovnik te ulice koji godinama upozorava na njeno katastrofalno stanje.

- Naš je susjed u kolicima, u predvečerje kad se slabije vidi jer, pogađate, nemamo ni rasvjete, pokušao sam doći do kuće, zapeo s kolom na šaht koji strši te pao na lice. On je i šećeraš tako da smo mu jedva uspjeli zaustaviti krvarenje. Mogao je umrijeti samo od nečije nebrige. Tu ulicu se jednostavno mora asfaltirati!  - ljutito je rekao stanovnik koji je želio ostati anoniman jer mu je, kaže, više neugodno izlaziti s time u javnost.

Istaknuo je kako je još daleke 2006. godine postavljena je kanalizacija u Arbanasima kad je baš u sklopu tih radova postavljen i sporni šahta te kanalizacija u maloj ulici ogranku ulice Bonifacija Perovića.

image
Sporni šaht preko kojeg je pao susjed, inače osoba s invaliditetom 
Čitatelj

- Prilikom dovršavanja postavljanja kanalizacije navedena ulica je bila pripremljena za asfaltiranje, odnosno tamponirana za postavljane asfalta. Tadašnji izvođač radova je taman trebao početi s asfaltiranjem kada ih je netko zvao da hitno moraju na drugu lokaciju i od tada se više nikad nisu vratili te je ulica i dalje neasfaltirana. Prije nekoliko mjeseci neka tvrtka je opet raskopala uličicu radi telefonskih i internet kablova. Ista je taj dan zakopana, ali tako da sada gazimo po blatnjavoj zemlji. Već sam do sada nekoliko puta pisao dopis Gradu Zadru vezano uz asfalt, ali nitko nikad nije ništa napravio – slegnuo je ramenima te napomenuo kako je noću vrlo nezgodno doći do kuće jer osim što nemaju asfalt, nemaju ni javnu rasvjetu.

- Ova mala solarna lampa na zidu još je jedina ostala. Njih sami postavljamo, da se ne polomimo, ali nažalost često nam ih  pokradu – dodala je susjeda koja također živi u spornoj ulici koja je već nekoliko puta uganula nogu na velikim rupama koje su se vremenom stvorile.

image
mala solarna lampa koju su postavili sami stanari 
Čitatelj
02. svibanj 2024 00:09