StoryEditorOCM
TribinaSTANIČIĆ U ZADRU

Održan koordinacijski sastanak HTZ-a s turističkim zajednicama Zadarske županije, evo što je bila najvažnija tema

Piše K.Mamić
22. srpnja 2020. - 13:40

U srijedu je u Zadru u hotelu Kolovare održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s turističkim zajednicama Zadarske županije. Uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića, koordinacijskom sastanku prisustvovali su direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija te 28 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja Zadarske županije.

Sastanak je otvorila Mihaela Kadija koja je naglasila kako je na području županije u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno više od dva milijuna noćenja što je oko 67 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju, a također je naglasila kako je epidemiološka situacija vrlo povoljna na prostoru cijele županije koja se tako prometnula u jednu od najposjećenijih turističkih regija u Hrvatskoj.

Direktor Staničić je naglasio kako dosad ostvareni rezultati na području cijele Hrvatske premašuju prvotne procjene što je, između ostaloga, posljedica fokusiranih promotivnih aktivnosti na ciljanim tržištima koja su odlično reagirala u smislu realizacije turističkog prometa. Kako je rekao, u Hrvatskoj trenutno boravi oko 670.000 turista od kojih njih najviše boravi u Istri, na Kvarneru, Zadarskoj te Splitsko-dalmatinskoj županiji. „Veći turistički promet najprije smo počeli realizirati s tržišta Slovenije, a potom i s ostalih tržišta iz okruženja kao što su Njemačka, Austrija, Češka, Poljska i Mađarska. U ovom razdoblju očekujemo intenzivniji promet i sa tržišta Velike Britanije te skandinavskih tržišta što je posebice važno za destinacije iz srednjih i južnih dijelova Dalmacije“, poručio je direktor Staničić.

Direktor Staničić je također predstavio i promotivne aktivnosti koje je HTZ proveo s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao sigurne turističke destinacije u ovim tržišnim okolnostima, a predstavio je i buduće aktivnosti koje će se, između ostaloga, odnositi i na usvajanje novih podzakonskih akata i pravilnika koji će dodatno unaprijediti i regulirati turističke procese. Teme su uključivale i daljnji razvoj sustava turističkih zajednica s naglaskom na zadaće i uloge turističkih zajednica na lokalnim i regionalnim razinama, govorilo se i o segmentu nautike, a najavljen je i nastup na turističkom sajmu WTM koji bi se ove godine u studenom trebao održati u Londonu.

19. travanj 2024 11:31