StoryEditorOCM
TribinaPISMO ČITATELJA

"Pogledajte u kakvom su stanju vozila zadarske Hitne pomoći. Imaju li oni kasko? Gume su im skroz ćelave. Kako uopće prolaze tehnički pregled?"

Piše Zadarski.hr
6. listopada 2022. - 12:55

"Prije tjedan dana vozio sam se kod bolnice iza vozila Hitne u Zadru. Bila je večer i doktori su radili oko žene iza u vozilu. Svjetlo u kabini  bilo je upaljeno i vidjelo se sve unutra. Doktorica je ženi slušala pluća i podignula joj košulju. Par dana kasnije išao sam podignuti nalaz od krvi i naišao na parkiranu hitnu sa upaljenim svjetlima iza i snimio sam kako to izgleda. Je li se ta stakla mogu kako zamutiti, zatamniti, nešto zalijepiti na njih? Taj dan me još više začudilo da razbijenu plastiku lijepe selotepom i voze sa razbijenim svitlom naprid. Gume su im bez skroz ćelave. Imaju li oni kasko? Kako prolaze tehnički sa takvim autima- stoji u pismi koje smo dobili od našeg čitatelja.

U kakvom su stanju vozila Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije te o nužnoj obnovi voznog parka nedavno je govorio pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, dr. Marko Kolega. 

"Većina naših vozila, prijeđe više od 100 tisuća kilometara godišnje. Zna se dogoditi da isto vozilo u jednom danu preveze po dvije ture pacijenata u Zagreb na pretrage ili terapiju. Za Split ne treba niti govoriti, tu su i svakodnevni prijevozi na dijalizu iz cijele županije. Ranijih godina ljeti smo “posuđivali “ vozila iz drugih županija koje nemaju takav pritisak u sezoni, ali ni to više nije moguće jer je i njihov vozni park već star. Zato smo ovaj problem krenuli odmah rješavati i na zadnjoj sjednici Županijske skupštine donijeli odluku o kupnji 12 novih vozila. Nakon toga, svake godine bit će potrebno zamijeniti još šest do osam vozila kako bi zadržali taj standard- kazao nam je pročelnik Kolega.

Inače, Hitna i sanitet zajedno imaju 46 vozila.

19. travanj 2024 15:12