StoryEditorOCM
TribinaMARJANA BOTIĆ:

Povucite moju opomenu; na sjednici imamo pravo govoriti izraze "mafija", "pravi se mrtav", "neznalica", "jednako bi bilo da tamo sjedi magarac..."

Piše Zadarski.hr
27. listopada 2021. - 14:26

Marjana Botić, gradska vijećnica Akcije mladih, uputila je javnosti priopćenje, vezano uz opomenu na sjednici koja joj je izrečena. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- U tijeku je sjednica gradskog vijeća Grada Zadra. Izrečena mi je opomena za izrečeno mišljenje u raspravi, jednako i mojim kolegama Anti Rubeši i Marku Pupiću Bakraču također gradskim vijećnicima AM. Molim da zamjenika predsjednika gradskog vijeća Grada Zadra g. Bruna Milina zbog budućih sjednica uputite u protuzakonitost izricanja opomena zbog izrečenog mišljenja vijećnika gradskog vijeća izrečenih u raspravi u regularnom vremenu izlaganja. Naime jasno je kako kao na izborima  izabrani predstavnici građanki i građana imamo pravo izraziti mišljenje koje zastupamo, slobodno, bez intervencija pa čak i kad koristimo izraze kao što su "mafija", "pravi se mrtav", "neznalica", "protuzakonit rad", "jednako bi bilo da tamo sjedi magarac" i sl. koje zamjenik Milin nalazi uvredljivima (?!)  i zbog kojih su sporne opomene izrečene i zbog kojih nam se oduzima riječ! Molimo stoga za hitno interveniranje u rad gradskog vijeća Grada Zadra za slučaj kad sjednicu vodi zamjenik predsjednika Milin jer nažalost stručne službe to propuštaju napraviti, a događa se protuzakonit pritisak na vijećnike. Napominjemo da po mogućnosti utvrdite kako se izrečene mjere trebaju javno povući kao što su izrečene a da bi sačuvali osnovno načelo predstavničke demokracije: slobodno izražavanje mišljenja - navela je Botić, obraćajući se, osim javnosti, stručnim službama Grada Zadra.

26. travanj 2024 06:36