StoryEditorOCM
TribinaPISMO MAJKE OSMOŠKOLCA:

Praznici su prilagođeni samo 'ekipi' iz Zagreba

Piše anonimna majka
22. prosinca 2016. - 14:29
plakat

Čudnu su zbrku napravili nadležni u Ministarstvu obrazovanja s trajanjem, početkom i završetkom kako zimskih i proljetnih školskih praznika, tako i cijele školske godine. Evo  efektog i jasnog pisma majke osmoškolca i Poličnika na tu temu:

"Molim vas da objavite sramotu koju su zalijepili na staklo jedne osnovne škole. Ja svog sina neću slati u školu niti 12. niti 13. sijecnja. Krenuti ce u skolu16.siječnja 2017.Na skijanje neće ići jer mu ja to ne mogu priušitit. Ako Bog da pasti će i kod nas snijeg pa ću ga opravdati da je bio na skijanju. S obzirom da ja toliko godišnjeg odmora nemam (imam 23 dana), a samo njihovi zimski i proljetni praznici uzmu 20 dana (gdje su im još ljetni praznici), morati cu uzeti bolovanje jer ga nema ko čuvati.

Nisu mi jasni ovi iz Ministarstva, Županije (jer župan iz opravdanih razloga moze donijeti takvu odluku o promjeni datuma početka ili završetka skole uz odobrenje Ministarstva), a i  ravnatelji škola. Što ne bi bilo normalnije da se pocetak škole organizira prema vremenskim prilikama (neprilikama) ovisno gdje je u Hrvatskoj?  Što ce djeci tri tjedna zimskih praznika, dva tjedna proljetnih praznika i nastava koja pocinje usred tjedna.

 

Škola pocinje 12.01.2017.- ČETVRTAK, proljetni praznici 13.04 (ČETVRTAK).-24.04., a zadnji dan škole 14.06.2017. -SRIJEDA. Ne bi li bilo logičnije da im praznici traju po tjedan dana manje, ali isto tako s obzirom na vrućinu i sezonu , neka im skola traje tjedan dana kraće (ionako su im učionice neklimatizirane), ili neka škola počne tjedan dana kasnije, ali ne, mi se moramo prilagodjavati ekipi iz Zagreba, i njihovom skijanju, i proljetnim praznicima i ljetovanju. Kako gospodi u Zagrebu odgovara. 

25. ožujak 2023 14:38