StoryEditorOCM
TribinaPISMO ČITATELJA

Privatni investitor na Bilom Brigu već mjesecima koristi javnu površinu kao svoju privatniu deponiju! Kad će gradske službe više nešto poduzeti?

Piše Zadarski.hr
24. studenog 2022. - 22:11

Čitatelji s Bilog Briga ogorčeni su što privatni investitor već mjesecima koristi javnu površinu kao svoju privatnu deponiju. Evo pismo koje su nam poslali, pozivajući gradske službe da reagiraju.

"S obzirom da privatni investitor kod uređenja svog prostora na adresi Trg. D. Tomljanovića Gavrana 1F već 4 mjeseca kao deponij ili smetlište koristi plato ispred zgrade na navedenoj adresi te na istoj mjesecima drži u gomila smeće koje se  raznosi okolo, očito nema namjeru to isto smeće pokupiti! Nijedna službe nije reagirala, a stanari okolnih zgrada  su prisiljeni reagirati na ovaj način. Gomila smeća je postala WC na otvorenom za brojne kućne ljubimce.

U neposrednoj blizine se nalazi osnovna škola koju pohađa stotine djece koja skaču po gomili i još više je razbacuju. Pored svakodnevno prolaze brojni vjernici koji prisustvuju svetim misama, brojni mališani na putu u i iz dječjeg vrtića... kakvo je takvo što moguće u jednoj sredini koja sebe voli nazvati civiliziranom.  

Smeće se nalazi na javnoj površini, a temeljem odluke grada, javna površina se može koristiti za privremeni smještaj takvog materijala samo uz odobrenje. Zanima nas postoji li takva odluka, na koji vremenski rok je dopuštenje izdano te gradske službe učiniti da se stane sanira i prostor očisti, pitaju stanari okolnih zgrada.

24. travanj 2024 10:51